Mi a véleményetek a Károli Gáspár Református Egyetem Anglisztika szakáról?
Idén kezdtem el az angllisztika szakot a Pázmányon, de már megbántam, hogy oda jelentkeztem. A tanárok legtöbbsége arrogáns, lekezelő, és inkorrekt. Korábban már több felsőoktatási intézmény hallgatója voltam (Egyetem, okj), de ennyi negatív tapasztalatot még sehol nem szereztem, mint a Pázmányon.A másik ok amiért átmennék, az utazás, a vonat helyett vonatpótló buszok járnak, elképeztően zsűfoltak, egy óra nekem kijutni Piliscsabára, és sokszor úgy érzem magam mind a buszon, mind a vonatpótlón, mintha egy heringkonzervbe lennék.
Esetleg, aki a Károlira jár, tapasztalatok, vélemények? Milyen a tanári kar, milyen az egyetem légköre?
Tavaly indítottak keresztféléves képzést, lehet, hogy átjelentkezek, ha idén is meghirdetik. Gondolom a tananyag, illetve a tanmenet ugyanaz, úgyhogy az itt teljesített tantárgyaimat el fogják fogadni, és felvehetek majd második féléves tantárgyakat.
Kérem, hogy akik oda járnak minél többen írjatok, hogy átfogó képet tudjak alkotni az intézményről.
Anno a Pázmányról is sok jót olvastam azért is mentem oda (mondjuk voltak fórumokon negatív vélemények is).
Szia! Én most kezdtem az anglisztikát a Károlin. A tanulmányi osztály tényleg borzalmas, engem mindig szemmel vernek, ha bemegyek és kérdezni merészelek valamit... Jártam már előtte 2 másik suliba, de eddig sehol se találkoztam ilyen ellenszenves, bunkó népséggel, mint a Károlis tanulmányisok. A titkársági csaj viszont, valami Réka, ő nagyon aranyos :)
A légkör az jó, állandóan röhögünk az órákon, csak 1-2 tanár van, akik úgy adnak elő, hogy elalszol rajta. Nekem a kedvencem az angol országismeret óra, Stróbl tartja, eddig ő a kedvenc tanárom. Ha ezt a tantárgyadat nem számítják be, midenképp nála vedd majd fel! Irodalmat meg Pétinél, ő is nagyon jó fej. Még Kiricsit is szeretem, meg Kállayt. De amúgy kevés kivétellel mindenki aranyos.
Akiket kerülj: ha filozófiát is kell tanulnod, akkor Vassányihoz menj, a másik tanár, valami K betűs nevű, ő nagyon durva. Aztán van egy Majoros Szidónia nevű nő, ő az a fajta, aki nagyon aranyosan és kedvesen mosolyogva aláz le a csoport előtt. Rajtuk kívül más nem nagyon van, akiket nem ajánlok.
"Nekem a kedvencem az angol országismeret óra, Stróbl tartja, eddig ő a kedvenc tanárom."
Már nem Fodor Júlia tartja? Ő is egész rendes és nekem is ez volt a kedvenc tárgyam. Mondjuk már két éve nem járok ide szóval lehet változott. Aki még jó fej az a Beretzky Ágnes. Akinél meg folyton bealudtam anno az Juhász Tamás, 2. éven volt irodalomból, meg Csides óráit is untam egy párszor.
Nekem olyan órám van, hogy Országismeret Nagy-Britannia, nem tudom,hogy az megegyezik-e az angol országismerettel. Illetve, az egyik válaszoló írta, hogy idézem:"Irodalmat meg Pétinél, ő is nagyon jó fej."
Nekem eddig két irodalmas tantárgyam van, az egyik gyakorlat, a másik elmélet. Az egyik neve:Bevezetés az angol irodalomtudományba és irodalomelméletbe (ez a gyakorlat).
A másik, (az elmélet) pedig:Bevezetés az irodalomtudományba.
Nem tudom, hogy ezek a tantárgyak mennyire egyeznek meg az ottaniakkal, illetve, hogy beszámítják-e majd.
Az eddigi válaszokat meg nagyon szépen köszönöm! :)
Ha valakinek, aki oda jár, járt, van még valami hasznos tanácsa, azt örömmel fogadom :) !
"Nem tudom, hogy ezek a tantárgyak mennyire egyeznek meg az ottaniakkal, illetve, hogy beszámítják-e majd. "
- Ahány tanár, annyi féleképpen tartja azt az órát, szóval erre nincs biztos válasz.
Egyébként nem tudom, hogy tapsztalhattad meg így a Pázmányt; én egy érzékeny ember vagyo, és voltak negatív tapasztalataim a tanszékkel, de simán kijártam az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!