Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az Óbudai egyetemen melyik...

Az Óbudai egyetemen melyik nehezebb?

Figyelt kérdés
Az óbudai egyetemre szeretnék menni. És igazából a gépész és biztonságtechnikai karral szemezek meg a környezetmérnöki és könnyűipari karral. Melyik nehezebb? Illetve a gépészeten a fizika nehezebb mint a környezetmérnökin a kémia? A környezetmérnökin tudom hasznosítani az eléggé jó földrajztudásomat vagy inkább a kémiát tanítják? Szeretnék a földrajzzal tovább menni de ha nem jönne össze az útóbbi kar akkor minek van esélyem tanulni?

2012. okt. 1. 22:44
1 2
 1/12 Retekszisz ***** válasza:
5%
Semmi sem nehéz az Óbudain, de nem akarsz inkább valódi egyetemre járni?
2012. okt. 1. 23:09
 2/12 anonim ***** válasza:
91%
Miből gondolod, hogy az Óbudai Egyetem nem igazi egyetem?
2012. okt. 2. 06:10
 3/12 anonim ***** válasza:
95%
Ugaza van a második hozzászólónak. Szerintem nem csak a BME egyetem. Van másik is az országban. Ráadásul a BME-n nincsen olyan szak levelezőn ami engem érdekelne. Munka mellett meg nem tudok nappalira bejárni. Ha végre rájönnének a BME-n hogy érdemes lenne levelezőn indítani villamosmérnökit vagy gépészmérnökit vagy valami hasonló szakot, akkor jó lenne. De nem vagyok hozzájuk ragadva.
2012. okt. 2. 09:27
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Az előző válaszom vegyétek figyelmen kívül, mert azt hittem az én egyik kérdésemhez jött a hozzászólás. Viszont azt fenntartom, hogy nem csak a BME vagy az ELTE egyetem az országban.
2012. okt. 2. 09:30
 5/12 anonim válasza:
100%

Én az Óbudaira járok, mérnökinfós vagyok, és a BME-t meg sem jelöltem a felvételimben, és nem azért, mert nem kerültem volna be, hanem egyszerűen túl felkapottnak gondolom és nem értem mire fel? Az Óbudai sokkal gyakorlatibb, aminek egy munkahelyen nyilván több haszna van.. :D

Egyébként a Környezetmérnökisek épülete itt van mellettünk, és baromi sok lány van ;D A másik karon kétlem h több mint 10 évfolyamonként :D

És ha ennyire a földrajz felé hajlasz, akkor nem értem hogy jött a gépészes kar.. :D Ne azt nézd, h melyik könnyebb, hanem azt h melyik érdekel igazán, mert egyik sem lesz könnyű, ebben biztos lehetsz.. :)

19/L

2012. okt. 2. 14:13
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Geológiából tudod hasznosítani a föciből tanultakat. Nekünk

újdonság volt az óra nagy része, emelt föcis társainknak pedig csak ismétlés. Ja, a kőzeteket se baj, ha jól vágod. :)

Első, az oviban képzeled magad??

Nem hiszem el, hogy mindenkinek le kell szólnia a másik szakra vagy egyetemre járókat. Elsősorban magát a szakot, az egyetemet szólják le - de ezzel minősítik adott hallgatót is - de sokszor közvetlenül a hallgatókat.

Nálunk a könnyűiparosok és tanáraik néznek le minket, környezetmérnök hallgatókat. Megmondani már nem tudják, mi bajuk velünk.

A BME-ről meg sok helyről azt hallom, hogy szívatós, hiába tanulsz. Biztos ott a legjobb a képzés, de amikor már arról van szó, hogy hiába tanulsz és nincs sikerélményed, az már szerintem túlzás. És ha a tanulás 4-es 5-ösökkel jutalmazzák (az Óbudain tudtommal elérhető), attól még nem feltétlen gáz az egyetem.

Amúgy a tanáraink többsége tényleg azt akarja, hogy tudjuk, értsük az anyagot és jó zh-t írjunk. Lehet, hogy pár tárgyból nekünk a kettes még nem jó eredmény, de akkor elérünk jobbat is és örülünk annak.

Egyszerűen úgy látom, ez egy emberibb egyetem és itt lehet sikerélményed. Ja, és ez is csak bizonyos szakokra igaz, a Bánki és a Kandó tudtommal itt is nagyon nehéz.

Aki durván leszól minket, az kiállít magáról egy bizonyítványt. Egy óvodai bizonyítványt.

2012. okt. 2. 15:42
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Nos a földrajz alapból megy és szeretem is. De rájöttem hogy geológusként nem akarok munkálkodni mivel az kutatómunkát jelentene.(nem az én világom) egyéb földrajzos dolog pedig csak a logisztika amit nem tartok piacképesnek hazánkban illetve sz.tem időigényes és nem megfizetett. A gépészet is érdekel de nem vagyok fizikazseni. Mármint 4 voltam 10-11.ben. De csak úgy tudtam megérteni a dolgokat ha elmagyarázták körülményesen. A környezetmérnökségben az vonz hogy külföldön nagy rá a kereslet és eléggé izgalmas munka innovatív technológiákat kifejleszteni pl.. levegőszűrésre vagy napelemes projektek stb... És igazából csak az a kérdésem hogy nagyon sok biosz és kémia kell ide ? Mert az nekem egyáltalán nem ment. Talán csak a szervetlen része. Köszi a kommenteket. Megy a zöld!
2012. okt. 2. 16:06
 8/12 anonim ***** válasza:

Ez a 4. hetem. Még semmit se tudok. :D

Azt tudom, hogy a geológia nem könnyű és ahhoz jók a föci előismeretek.

Ilyeneket nem biztos, hogy fogsz tudni csinálni környezetmérnökként, maximum asszisztálni.

Ha nagyobb terveid vannak, javasolnám a BME-VBK biomérnökit. Igaz BME, de a lehetőség több a szakban.

2012. okt. 2. 16:14
 9/12 A kérdező kommentje:
neeem. ellenkezőleg . nincsenek akkora terveim hogy bme-re megyek. elég lesz nekem az óbudai is. Én azon a véleényen vagyok hogy akárhol is végzett az ember, ha jól képzett akkor el tud helyezkedni.
2012. okt. 2. 16:20
 10/12 anonim ***** válasza:

Itt a szakról van szó. Egyszerűen a biomérnöki jobb.

Én is azt tettem első helyre.

Bár tény, hogy nem bánom, hogy nem vettek fel, mert azért az NAGYON kemény. Itt pedig úgy érzem, megtaláltam a helyen társaságilag is. :)

2012. okt. 2. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!