Ti szoktatok köszönni az osztálytársaitoknak, ha sulin kívül összefutottok?
Ha amúgy a suliban nem szoktatok beszélni, attól köszöntök neki? És amikor bementek reggel a tanterembe, akkor köszöntök?
9. -es lány vagyok, és azért vagyok kíváncsi erre, mert még nem beszéltem mindenkivel az osztályból, és nem tudom, hogy ha pl. összefutok egy sráccal sulin kívül, akkor köszönjek neki, vagy csak akkor, ha ő is?
Most ez a kérdés komoly? Hol van az megírva, hogy csak azoknak köszönjünk, akikkel már beszélgettünk? Látásból csak ismered őket, nem? Na, az ismerősök meg köszönnek egymásnak.
Szerintem az nagyon rosszul veszi ki magát, ha úgy mész el valaki mellett, hogy levegőnek nézed, holott tudod, hogy az osztálytársad. Ez egy nagyon sértő magatartás! Azt az üzenetet küldöd felé, hogy "Hiába vagy az osztálytársam, nekem nem jelentesz semmit. Magas ívből sem érdekel, hogy létezel-e vagy sem. Nem vagyok hajlandó megtisztelni téged azzal, hogy köszönjek neked."
Ha esetleg az a nagy problémád, hogy egy fiú köszönjön inkább előbb, akkor a kérdést nem kellett volna keverni a "nem beszéltem mindenkivel" kategóriával. Ha nagyon ragaszkodunk az etiketthez, akkor ha egy fiúval már beszéltél, annak is előre illik köszönnie. De osztálytársaknál szerintem nem kéne annyira szigorúan venni ezt az etikett dolgot. Aki előbb észre veszi a másikat, az köszönjön és kész! Sőt, ha lehet ne csak köszöngessetek egymásnak, hanem beszélgessetek is egymással!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!