Orosz OKTV. Akkor most hogy is van ez?
Ez van kiírva az orosz oktv-ről:
"A verseny egy kategóriában és három fordulóban zajlik. A versenyen azok a tanulók indulhatnak, akik az orosz nyelvet az iskola pedagógiai programja alapján, tanítási órákon tanulják. Az orosz nyelv versenyen nem indulhatnak azok a tanulók, akik a 12. életévük betöltése után összesen legalább 1 évet töltöttek Oroszország vagy a volt Szovjetunió utódállamainak területén, illetve egyik vagy mindkét szülőjük az egykori Szovjetunió területén született és élt."
Viszont néztem az előző évi nyertesek listáját és mindenkinek orosz neve van. Akkor ez most, hogy van? Vagy ezt a törvényt idén vezették volna be?
Vagy már a diákok szülei is Mo-n születtek volna, és mégis orosz nevet adnak a gyereknek?
Valaki tud erről többet? Én is indulok idén az OKTV. De persze anyanyelviekkel nem tudom felvenni a versenyt. És mivel kevesen indulnak alapból, csak 10 győztes van, nem úgy mint a többi OKTV-n.
Az is lehet, h mondjuk az apja orosz származású
(mert az apa nevét örökli)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!