Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kérdés a felsőoktatással...

Kérdés a felsőoktatással kapcsolatba. Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Helló!

Informatika tanszékről lenne szó. Ma kicsit komolyabban megnéztem pár egyetem tanterveit a neten (SZTE - NIK - SZE) és észerevettem, hogy míg egyes infós szakok, mint a programtervező informatikus (egyetemi képzés) és műszaki informatika (fősulis képzés) 6 félévesek, addig a mérnöki informatika (7 féléves), ezért ez értelemszerűen a végén több össz pontot eredményez.

Ez a plusz egy félév mit jelent a továbbtanulás során? (MSC - re gondolok ezalat). Esetleg ez valamilyen előnnyel jár az MSC képzés során?

Előre is köszönöm!

2012. szept. 28. 21:45
 1/8 anonim ***** válasza:
48%
Főiskola és egyetem között ma már semmi különbség nincs. Ezt csak azért írom, mert kiemelted, hogy az egyik ez a másik az. Semmit nem jelent különösebben az egyik 3. a másik 4. éves alapképzés. Előnnyel nem jár mert mesterszakra újra kell felvételizni mint alapszakra.
2012. szept. 28. 22:06
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2012. szept. 28. 22:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk (egyetem) van külön mérnök infó alapszak (7 félév), és egyéb infós szakok is (6 félév). Annyi a különbség, hogy ha valaki nem mérnök infós alapszak (pl. proginfó) után akar mérnök infós mesterszakra menni, akkor meg kell csinálnia jópár különbözeti tárgyat. Igaz, nem mindet, ami van mérnök infón de nincs proginfón.
2012. szept. 28. 23:42
 4/8 A kérdező kommentje:
Kössz! Elvileg a mérnökinfó a legerősebb szak az infón akkor? Ha mondjuk proginfót fejezel be akkor is mérnök vagy?
2012. szept. 28. 23:53
 5/8 anonim ***** válasza:
a 7 féléves képzéseknél általában nincs szakmai gyakorlat, míg a 6 féléveseknél szokott lenni. jelzem, általában! a proginfo egyáltalán nem "gyenge" vagy könnyű, sőt, tudomásom szerint igen kevesen végzik el azok közül, akik elkezdték. ugyanez persze mérnök infosokra is vonatkozik.
2012. szept. 29. 04:03
 6/8 anonim ***** válasza:
#2 vagyok: az én véleményem az, hogy bizony, a mérnök infó eggyel magasabb szint, mint a többi. Elhelyezkedésben nem biztos, de tudásban az.
2012. szept. 29. 10:11
 7/8 anonim ***** válasza:

7 félévesnél van a végén egy féléves kötelező gyakorlat, 6 félévesnél ilyen nincs.

azt mondom h az összes infós szak ugyan olyan nehéz.

2012. szept. 29. 12:36
 8/8 A kérdező kommentje:
Kössz a kommenteket!
2012. szept. 29. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!