Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi ez a hiszti a felsőoktatáss...

Mi ez a hiszti a felsőoktatással kapcsolatban? Divat lett gyűlölködni?

Figyelt kérdés
Mindenhol csak a nyávogást látom, hogy így szopat a kormány meg úgy kibäsz velünk. Nem tudom bennem van e a hiba, lehet csak nem fogom fel, de én leszartam milyen változtatást fognak hozni, mert ha elég pontom lesz, úgyis felvesznek. Minek kell a hiszti meg az utálkozás? Amit csökkentettek, az meg annyit is ér, mivel annyian vannak rajta, mint az oroszok.
2012. jan. 28. 15:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ha olyan szakra akarnál menni, ahol tényleg drasztikusan lecsökkentették az állami finanszírozással felvehetők számát, akkor te is "hisztiznél".
2012. jan. 28. 15:38
 2/8 anonim ***** válasza:
74%

Persze a BTK-s szakokat nem nagyon piszkálták, pedig azoknak a 70%-a tényleg szinte semmit nem ér.

Meg van még 1-2 vicces intézkedésük. De nem akarok politikai vitát indítani.

2012. jan. 28. 15:46
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk, aki négy évig tanult, hogy felvételizhessen jogra (emelt magyar, emelt töri), és nincs pénze Peste menni, mert nem engedheti meg magának a családja, diákhitelt meg nem vesz fel, mivel van annyi esze, az joggal sír. Én sem örülnék neki.
2012. jan. 28. 15:53
 4/8 anonim ***** válasza:
41%

Nem azzal van a gond, hogy csökkentettek. Hanem azzal, hogy így. Ilyen aránytalanul, ésszerűen kellett volna ezt csinálni, és ha te úgy gondolod, hogy a jogász és a közgazdászképzés "annyit is ér"... Csak gratulálni tudok. Akkor mostantól ne is legyen több közgazdász. Minek vannak? Akkor majd elmennek külföldre, ha itt nem kellenek. Akkor meg mindenki más fog nyafogni.

A Corvinus az ország toronymagasan vezető egyeteme, de azért csesszük szét. Mert MI ehhez értünk.

2012. jan. 28. 16:19
 5/8 anonim ***** válasza:
77%
Igenis hisztizünk, mert 4 éve nem azért készülök az emelt érettségire, és a nyelvvizsgákra, hogy ne vegyenek fel sehova államira, mert pl nekem 450 pontom lesz kb, de még így sem fognak felvenni oda államira, ahova szerettem volna. Mellesleg fizesd már ki akkor mindenkinek a tandíját, aki "hisztizik"..kíváncsi vagyok te mit szólnál, ha téged ennyire érintene, mint minket
2012. jan. 28. 19:01
 6/8 A kérdező kommentje:
Igazad van.
2012. jan. 28. 19:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nagyon ellenszenves amit írok, de igazából a 450 pont annyira nem sok. Egyáltalán nem rossz eredmény, de nem kell zseninek lenni, hogy 480-at összehozzon az ember az 500-ból. Főleg ha 4 éve erre készül. Annyival meg jó eséllyel már gondolom jogra vagy közgázra is be lehet kerülni. Egyáltalán nem az előttem írónak akarok ezzel beszólni, tényleg nem, csak sokszor olvassa az ember, hogy máshol amiatt sírnak, hogy idén már nem elég a 400 pont. Hát ne is legyen, egyetemre az menjen, aki tényleg okos, hajlandó tanulni és bent is marad. A keretszámcsökkentés alapvetően jogos és indokolt intézkedés, csak az a felháborító vele kapcsolatban, hogy ilyen hirtelen vezették be, ez olyan szempontból nagy kiszúrás, hogy sokan azt hitték a gyengébb eredményeikkel is be fognak kerülni, aztán egyik hétről a másikra kiderült, hogy ez nem elég. A végzősöknek most meg már szinte biztosan késő elkezdeni hajtani.
2012. jan. 29. 11:37
 8/8 anonim ***** válasza:
47%
Az a helyzet, hogyha 480 pontod van, akkor sem vesznek fel. Szerintem idén a Corvinusra például 495 pont alatt biztosan nem lehet bejutni. A hiszti nyilvánvalóan jogos, elhiszem hogy nincs szükség a 380 ponttal felvett gazdászokra, na de aki elér 450+ pontot, az megérdemli hogy a 4 éve meglévő tervét (ami alapján ugye a faktokat is felvette), a jelentkezés előtt másfél hónappal tönkretegyék.
2012. jan. 31. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!