A gimnáziumok miért hiszik magukról, hogy ők a világ közepe?
Pl. a gyerekek magázása, sok vaskalapos szabály az öltözködésre, késésre, vagy a kötelező rendezvényekről való hiányzásra (évnyitó, évzáró, sőt március 15-i sorfal). Meg az "ide nem kötelező járni" és a "mi készítünk fel a nagybetűs életre" ideológiák.
(Az öltözködéssel kapcsolatban nem a smink, vagy a nagyon mini szoknya tiltására gondolok, hanem van, ahol pl. kötelező a zárt cipő és a hosszú nadrág.)
Én szakközépiskolába jártam és minket is magáztak, késni nem lehetett, mert a portás bezárta az ajtót, ünnepekre is kötelező vol menni egyenruhába stb.... Ez így van rendjén.
És nem tudom hogy éted, hogy az egyetem az lazább, mert egyáltalán nem az. Lehet hogy ninsenek ünnepségek, de a késést ott komolyabban veszik, megvan hogy mennyit lehet, ha többet hiányoztál akkor megbuktál. Itt is sok tanár zárja az ajtót nálunk
Ugye, most nem azt akarod mondani, hogy bekerültél egyetemre, aztán nézel nagyokat magad körül, hogy most mi van, nem ehhez vagy szokva?
Ha már mindenképpen össze akarod hasonlítani a gimnáziumot az egyetemmel, akkor vedd figyelembe, hogy középiskolába kiskorúként kötelezően jártál (max. annyi választásod volt, hogy mégis melyikbe mentél), egyetemre viszont nem kötelező járni, nagykorú vagy, nagykorúként kezelnek, aki már birtokában van alapvető ismereteknek és van felelősségtudata.
Plusz: a középiskoláknak előírás, hogy neveljenek is (társas együttélés szabályai, miegyéb), az egyetemeken meg ezt már elsajátítottnak veszik, ott a szakmádra képeznek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!