Van olyan szakközépsikola vagy gimánzium, ahol megengedik a diáknak, hogy dohányozzon, ha elmúlt 18?
18 év feletti diáknak elvileg már nem nagyon lehetne megtiltani, hogy kimenjen szünetben, de tudtommal 50 méteres körzetben nem szabad cigizni, szóval elég messzire kéne menned, letelne a szünet addigra.
De az is igaz, hogy ha benne van a házirendben, hogy tanítási időben nem hagyhatják el a diákok az iskolát, akkor mindegy, hogy ki hány éves.
Esetleg azt tudom javasolni (bár ez nem szabályos), hogy beszéld meg valamelyik dohányzó tanárral, hogy mehess oda cigarettázni, ahova a tanárok járnak, mert kizártnak tartom, hogy ők nem oldják meg valahogy. Más kérdés, hogy emiatt lehet, hogy némelyik tanárnak nem lesz túl jó véleménye rólad.
Jaj, azért annak örülök, hogy az "én időmben" még nem volt ebből ilyen hajcihő, aki elmúlt 18 éves, az cigizhetett az udvar egyik sarkában, aztán ennyi. Mondjuk aki nem múlt el, az is megtehette, csak néha volt, aki ellenőrizte, hogy kik vannak ott, de általában inkább nem néztek oda.
"nem oldják meg valahogy"
Nálunk kimennek az iskola elé, de ezt ugye nem teheti meg a diák, ha benne van a házirendben. DE! van olyan tanárunk, aki nyíltan beszél arról, hogy 37 éve cigizik, mégis kibírja azt a napi 8-9 órát (tovább maradnak ben, mint a diákok). És tényleg, sohasem megy ki cigizni. Egy 18 éves gyerek meg max 6-8 éve cigizik, akkor is csak azért szokik rá, mert hú de menő úgyhogy ne mesélje be nekem, hogy nem bír ki napi 5-6 órát cigi nélkül. Akkor vegyen nikotintapaszt, vagy szívja a klisujját.
"Neked komolyan csak ez számít?"
- Nem, nem ez számít, de tanárszakos egyetemistaként ebben a témában kell kutatást végeznem. Most lőjjem le magam?
"de tudtommal 50 méteres körzetben nem szabad cigizni"
5 m az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!