Fizikából és kémiából hány kísérletet mutatott be a tanár órán az elmúlt iskolaévben?
A következő kérdésem nem számráhányás csak furcsának találom de... Senkinek sem jut eszébe, hogy nincs pénz rá?
Szerintem is jobb lenne, mert többeket megfogna ha látná a dolgokat nem csak elméletet hallana, de sajnos nem igazán engedhetik meg maguknak az iskolák. Kajára nincs pénz a sulikban, nem hogy kísérletekre sajnos :(
Hát szerintem meg simán meg lehetne oldani, hogy néha elvigyék pl. egyetemi előadásra az embereket. ELTE-n szokott lenni ingyenes kísérletezési lehetőség, jó hamar be is telnek a helyek rá. Igazából ha tényleg termtudos tárgyösszevonások lesznek, mert annyira nincs pénz és tanár, akkor valahogy úgy fog kinézni az órarend , h magyarmagyarmagyarmagyarmagyarmagyartöritöritöritöritöritöritöritöritörinyelvnyelvmagyarmagyarmagyarmagyarmagyarmagyarmagyarmagyarmagyarmagyarmagyarmagyarmagyarmagyarmagyarmagyarmagyarmagyar_termtud_matek_matek?
Mert akkor inkább kb. otthoni tanulásra kötelezném a diákokat.
Az anyagoknak az ára valóban kissé magas. Azonban, mint azt megtudtam, elég gyakran vannak mindenféle pályázatok, amiken az árukat, vagy legalább annak egy részét fedezni lehet. Nem mellékesen a kémiai vegyszerkészlet, ha egyszer feltöltjük, elég hosszú ideig elég lehet (tessék elképzelni, mennyi vegyszer kell egy demonstrációs kísérlethez, és milyen kiszerelésben lehet kapni), az eszközkészletben meg legfeljebb a kémcsövek a fogyóeszközök. Fizikából még az sem, oda elég egyszer megvenni a készleteket.
A büdösség, mérgezőség nem akadály, gond nélkül megoldható, nem kell miatta aggodalmaskodni. Az elhasznált vegyszerek megsemmisítése pedig csak akkor probléma, ha a kísérletek végén keletkező anyag vagy nem visszanyerhető, vagy túlságosan nagy mennyiségű, de mindkettőn lehet segíteni, csak hajlandóság kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!