Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hány félévet csúszhatok?

Hány félévet csúszhatok?

Figyelt kérdés
A BME-re járok, építőmérnöknek. A kérdés a következő: elvileg az állam 12 félévet támogat. De: az én képzésem: BSC 8 félév, MSC 3 félév, az összesen 11 félév. Na most az a helyzet, hogy én szeretnék 2 szakirányt elvégezni, ez viszont minimum egy év csúszást jelent (13 félév). Van valami mód rá, hogy a 13. is támogatott legyen? Eleve miért van fenntartva 4 félév csúszási lehetőség azoknak, akik csak Bsc-t végeznek, és láthatóan lustábbak/butábbak? Miért nem ösztönzik a szorgalmasakat azzal, hogy 2 félév csúszást engedélyeznek, így elvégezhető legyen 2 (vagy akár 3) szakirány is?
2012. szept. 25. 18:52
 1/4 anonim ***** válasza:

"Eleve miért van fenntartva 4 félév csúszási lehetőség "

Nincs fent tartva ha valaki 4 félévet csúszik az már rég átkerült fizetősre.

2012. szept. 25. 20:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Eleve miért van fenntartva 4 félév csúszási lehetőség azoknak, akik csak Bsc-t végeznek, és láthatóan lustábbak/butábbak?

Nincsen, a képzési idő + 2 félév csúszás lehet, utána már fizetni kell (a 12 támogatotton belül persze).

Sajnos a rendszer szvsz sz*r, pont azért, mert pl te meg én (7 féléves bsc) is hátrányban vagyunk pl a bölcsészekhez képest, akik csúszhatnak kettőt. Nagyon sok helyen próbáltam ennek utánanézni, de sajnos úgy láttam, hogy a plusz két félév (12-n felül) csak osztatlan képzésekre vonatkozik, szóval te nem csúszhatsz semennyit, ha msc-t is szeretnél csinálni. Nem tudom, miért van így, szerintem is igazságtalan:(

2012. szept. 28. 02:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Ja, bocsi, neked 3 félév az msc, akkor egyet csúszhatsz.
2012. szept. 28. 02:19
 4/4 anonim ***** válasza:
Akik Bsc-t csinálnak csak, azok is max 2 félévet csúszhatnak!!!
2012. szept. 28. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!