Jár (t) valaki az Óbudai Egyetem RKK- Környezetmérnöki szakára?
Oda szeretnél menni?
Egyébként szerintem jelölj valahol biomérnöki szakot, valamennyire hasonló, a különbség annyi, hogy azzal el is lehet helyezkedni.
Kérdésedre a konkrét válasz:
Harmadik hetemet taposom. A tanárok nagy része - legalábbis egyelőre - jófej, van, aki különösen aranyos, poénkodik, stb. Sokaknak az a céljuk, hogy tudj, megértsd az anyagot és jó zh-t írj, nem pedig az, hogy megbukj akármennyit tanultál... Ez szimpatikus nekem, akkor is, ha manapság a munkaerőpiac telítettsége miatt a mi diplománk értéktelenebb, mint a kemény, sokszor kegyetlen egyetemeken szerzettek.
Van persze kemény tanár, és van kifejezetten rossz tanár is, aki csak ír a táblára, mint a gép és motyog magának.
Egyelőre a jó vagy átlagos tanárokkal találkoztam többségében.
Felsőbbévesek általában szeretik a kart meg a szakot is - persze nem mind, itt gyk-n is van aki utálja, lehet ő is megtalálja ezt és válaszol majd.
Azt mondják, tudni kell az anyagot, és akkor nem lesz baj. Kemény tanárnál az a fontos, hogy bejárj és tudd az anyagot, nomeg mutass érdeklődést, és akkor áttol.
A közösségi élet nagyon jó, sok a program, nomeg az Óbudai Egyetemnek magának sok a programja - ha pörgős vagy, akkor se fogsz unatkozni, az kizárt.
Gólyahajó, gólyatea, havonta onenight-bulik, stb.
Úgy veszem észre, rendesek az emberek. Bírom a csoporttársaimat, tök rendesek és segítőkésznek tűnnek - legalábbis eddig.
Viszont arra készülj, hogy nem fogsz tudni sokat lógni, mert szorgosan vezetik a katalógust. Max. beíratod magad valakivel, bár gyakorlatokon névsorolvasás van... :)
Szimpatikus, hogy regisztrációs héten mindent elmondanak, szádba rágnak, mindenről de tényleg mindenről tájékoztatnak. Unalmas meg rossz minden nap bemenni, amikor még a többi egyetemista szabad. De legalább segítenek! Itt nincs olyan, hogy bedobnak a mélyvízbe azt kapálózz.
Ha erre a szakra jössz és ide, nem lesz olyan könnyű elhelyezkedni. Egyrészt, mert könnyebbnek számít - amit én úgy értékelek, hogy itt ha tanulsz, akkor nem csúszol :D. Tehát azért nem büfészak, nem büféegyetem. Másrészt a környezetmérnökök hazánkban nagyon nem keresettek...
Nem tudhattam, hogy OE-s vagy. :)
Azt hittem, végzős gimis vagy.
Persze, mert ezt nem említettem :)
Amúgy szerinted érdemes átmenni, milyennek tűnik a szak?
Amúgy sajnos közben utánaolvastam és csak 2 aktív félév után tudok átjelentkezni...:(
A szakok eleje majdnem ugyanaz. Úgyhogy ha átjössz, elkezdhetsz egy csomó szakmai tárgyat, amik a matekra, fizikára stb. épülnek.
Biológiánk és geológiánk van ami nektek nem, a többi ugyanaz. Fizika, matematika, műszaki rajz, ált. mérnöki ismeretek, közgáz ezek ugyanazok. Bár valószínűleg a kémiánk más.
Hát sajnos manapság nem éri meg elvégezni ezt a szakot Magyarországon. Reménykedjünk a lehetetlenben, hogy ez változni fog.
Amúgy csak akkor gyere, ha érdekel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!