Osztályfőnököktől kérdeznék! 9-es osztályom lesz szakközépben. Még nem voltam ofő, így jól jönne pár tanács és segítség, hogy mire figyeljek, hogy lehetek igazán jó?
Köszönöm, igazán kedves vagy!
ÉRTELMES válaszoknak örülnék.
Nem azt mondtam, hogy nem tudom mit kell csinálnom, hanem hogy hogyan lehetnék IGAZÁN jó. Közepesen bárki el tud látni bármit, de igazán jól érdemes csak.
Ha egy pedagógus interneten idegenektől várja a segítséget a saját szakmájában az szánalmas és elkeserítő. Ide jutott a felsőoktatás..
Mondd, neked nincsenek kollégáid, akiktől tanácsot kérhetnél??
Minél jobban megismerd az osztályt illetve ők is téged és ők is egymást. Szervezz valami kisebb kirándulást vagy "bulit"
Legyél határozott, mivel a mostani diákok sajnos sokat megengednek maguknak és ne keltsd azt a lásztatot, hogy "gyenge" vagy.
Valami problémájuk van akkor próbálj meg azzal foglalkozni, mert ha 200 dolgot csinálsz egyszerre az nem lesz jó.
Első napon majd kezdj egy őszinte beszélgetést velük hiszen te is most kezded a szakmát, majd későbbiekben érdeklődj, hogy nincs e valami probléma vagy esetleg valamire szükségük
Kérd ki sok mindenbe a véleményüket, ami éeinti őket.
Nálunk 9.-be nagyon hiányzott az elején 1 kirándulás, vagy valami, amitől jobban összekovácsolódunk, de ez sajnos elmaradt. És segíts nekik. Volt gólyabálunk, elő is adtunk valamit, de az osztályfőnök csak a h*lyeségeit mondta, hogy mit csináljunk. (Pl.: cigányzenekar, meg a többi baromsága.) Nem is veszi senki komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!