Szent László Gimnáziumról vélemények?
Szia! Én (bár már nem oda akarok jelentkezni elsősorban) nagyon sokat olvasgattam a Szent Lászlóról, szóval valamit azért tudok, meg kérdezgettem mostani Lacisokat. :)
Rengeteg közösségkovácsoló program van az iskolában, például a tojásbuli, gólyatábor, kampány, versenyek, Lászlós hét, cserediákprogram...:)
Az iskolára nem jellemzőek a sznob gyerekek, legalábbis én ezt szűrtem le az egészből. Van sportpálya, van padlás (a tömkommosoknak), mindenféle szuper dolog. Az oktatás színvonalas, a tanárok nagyon jók, van követelmény.
Tagozatok:
5 éves:
magyar-olasz két tanítási nyelvű
biológia-kémia tagozat (NYEK)
emelt informatika (fél osztály [30-ból 15], NYEK)
tömegkommunikáció (fél osztály, NYEK)
4 éves:
speciális angol csoport
matek-angol emelt csoport
emelt angol
rajz és vizuális kultúra csop.
emelt német
Egy-kettő tagozathoz van szóbeli, a többihez tehetséggondózó felvételi, vagy sima központi, és a jegyek szükségesek.
A választható nyelvek asszem az angol, német, olasz, francia. Spanyolról nem tudok.
Remélem, segítettem. :)
u.i.: van japán szakkör is :D
Köszi=)
Valaki mondta,hogy szinte csak pestieket vesznek fel.Ez igaz?
Hülyeség, hogy a vidékieknek kevesebb esélyük van! Az osztályomból 7 olyan is van, aki vidékről (főleg Gyömrő és Maglód) járnak be. Ha jól tudom, a 800 ide járó diák közül több, mint 100 vidéki. A László sosem arról volt híres, hogy bármilyen alapon diszkriminálják a diákokat. És különben is, az egyik legliberálisabb iskola az országban (a szó abszolút jó értelmében). Egyébként a tagozatok:
A osztály (5 éves képzés)
* magyar-olasz két tanítási nyelvű
B osztály (4 éves képzés)
* speciális angol nyelvi csoport
* emelt szintű matematika és angol nyelvi csoport
* emelt szintű angol nyelvi csoport
D osztály (4 éves képzés)
* emelt szintű rajz és vizuális kultúra csoport
* emelt szintű német nyelvi csoport
* emelt szintű angol nyelvi csoport
E osztály (5 éves képzés)
* emelt szintű természettudományi (biológia-kémia) + angol nyelvi előkészítő
F osztály (5 éves képzés)
* tömegkommunikáció + angol nyelvi előkészítő
* emelt szintű informatika + angol nyelvi előkészítő
A választható idegennyelvek egyébként: angol, német, olasz, francia, spanyol, orosz és latin. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!