Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mért van az, hogy ha a gyereke...

Mért van az, hogy ha a gyerekemnek biztos jövőt akarok, és jó egyetemet, akkor ahhoz magániskolába kell íratnom, hogy odafigyeljenek rá?

Figyelt kérdés
Értem ezt úgy hogy ha mondjuk megállapítják, hogy diszlexiás akkor foglalkoznak ezzel, és nem azt mondják hogy azért nem tud olvasni mert lusta!

2012. szept. 6. 08:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az én lányom is 2 éves,de még nem aggódok(oviig kb) hogy mi van ha örökölte a diszlexiám.Majd akkor elvisszük fejlesztő pedagógushoz és megnézetjük.

Nem kell ahhoz magánsuliba járnia. Bp-en van egy nagyon jó középiskola ahol foglalkoznak velük.Én is odajártam. Ha gyanus hogy az akkor már célszerű az oviban is jelezni hogy te esetleg kislétszámú suliba vinnéd tovább.Mi 12en voltunk 2-3évig suliban.Utána is csak 23an. Mert összevonták ugye a 2osztályt. De sajnos van olyan általános iskola ahol pl nem inditanak kislétszámu osztályt a diszlexiásoknak sem.(sajnos.)

Egyébként volt osztálytársam nagyon súlyos disz-es volt,mégis elvégezte a vegyészmérnöki egyetemet.Nagyon büszke is vagyok rá.Akaraterő kérdése az egész.

Egyébként én is most megyek szombaton beiratkozni,mert kezdem a fősulit(BSC-t). S nem úgy kell hozzánk állni(Kedves utsó főleg) hogy ki röhögni ha tudjátok milyen "problémája' van hanem igenis támogatni mert az egyetem az támogatás és barátok nélkül nagyon nehéz! Meg lehet oldani és leülni mellé hogy mi a probléma,milyen prezentációt szeretne csinálni és ha kész megnézni és elmondani hogy szerintetek pl nem jó a betütipus meg ilyenek.. A másikat kiröhögni csak mert nem olyan mint TI(Egészségesek,többiek a Szentek) szememben nagyon gerinctelen dolog..

Egyébként én is diszlexiás vagyok,rengeteg problémám volt,de akaraterővel és sok sok foglalkozással ki lett belőlem fejlesztve. Egy 27N

2012. szept. 6. 15:08
 12/13 anonim ***** válasza:
Támogattuk, támogattuk, aztán miután harmadévben is voltak elsőéves tárgyai, inkább hagyta a fenébe...
2012. szept. 6. 15:56
 13/13 A kérdező kommentje:

HA kell még az egyetemen is segítünk nem erről szol a család! Én is úgy tanultam verseket, hogy anyám kazettára mondta nekem, és érettségi tételeket is! Az egyetemet meg a barátnőm nélkül nem tudtam volna elvégezni, mert ö sokat segített nekem annak idején. Nincs lehetetlen, mindent meg lehet oldani, de vannak már erre szakemberek, akik meg tudják állapítani, és meg tudják tanítani a gyereket egyes praktikákra, hogy tudjon tanulni.

És ha ez meg van akkor bármi lehet belőle.

2012. szept. 7. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!