Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Devizahitelezés témakörön...

Devizahitelezés témakörön belül milyen jó szakdogát lehetne írni?

Figyelt kérdés
2012. szept. 5. 22:28
 1/4 anonim ***** válasza:
36%

Hogy mennyivel jobb lenne, ha az állam nem adakozna a bedőlt devizahiteleseknek, hisz felelőtlenek.

Tehát a FELELŐS HITELFELVÉTELre tehetnél jó javaslatokat!

2012. szept. 5. 22:36
 2/4 anonim ***** válasza:

Húú első te aztán rendkívüli szakértő lehetsz. Eltévedtél a politika kategóriából? :)

Kérdező: Bár nem vagyok szakmádbeli de szerintem jó téma lehet a végtörlesztés, hiszen aktuális téma, és nagyon sok irodalma lehet. Mondjuk hatása a bankszektorra, vagy az adósságállományra. Hogyan változtatta meg a hitelezői helyzetet?

Esetleg a válsággal kapcsolatban szintén ez: hogyan változott meg a hitelezés (ingyen hitelek megszűnése szigorúbb szabályok stb.)

Vagy pl. az EU országain belül a devizahitelezés szabályai, a pénzpiaci struktúra különbözősége. Vagy ugyanez a környező országokra. Összehasonlító elemzéssel.

Hirtelen ezek jutottak eszembe. Én mérnökin végeztem, neme műszaki problémáról kellett írni :)) Egyvalamire vigyázz: legyen irodalma. Én kicsit megszenvedtem, mert annyira vállalatspecifikus dolgot találtam ki, hogy irodalma nem volt egyáltalán. Bár szerencsémre a bírálók és az államvizsga bizottság tagjai is szakmabeliek voltak, így tisztában voltak vele, hogy semmilyen írott irodalom nincs a témában. Hajrá ;-)

2012. szept. 5. 23:16
 3/4 anonim válasza:

Büntetőjogból szeretnéd írni a szakdolgozatod? Akkor van néhány ötletem.

A devizában eladósodottak biztosan hálásak lennének egy ilyen leleplező jellegű szakdolgozatért.

Felkutathatod, milyen egyszerűen manipulálhatók a deviza árfolyamok. Pl. a média által, devizahitelek kihelyezéssel, illetve hitelek visszavonásával.

Btk. 318. § - Csalás

Btk. 299/C. § - Piramisjáték szervezése

Milyen szerencse elemeket foglaltak a hitel-szerződésekbe?

Btk. 267. § - Tiltott szerencsejáték szervezése

Kutathatod, miként realizálják a hasznot külföldön a magyar bankok a devizahitelek nyomán (pl. CDS felár).

Az irányadó bankközi kamatok (pl.: CHF LIBOR) a nullához közelítenek, mégis emelkedett a magyar devizahitelek kamata. Kutatni mennyi a devizahitelek nyomán földönfutóvá vált családok száma. Ha az adós az összes vagyonát eladva sem tudja törleszteni az adósságát, hajléktalan, nincstelen, de továbbra is adós marad. Elég gáz lehet egy ilyen szitu.

(Abszolút maximum, hogy a zálogtárgy birtokba adásával nullázni kellene az adósságot.)

Kutatni kellene mennyi az anyagilag ellehetetlenült és öngyilkosságba sodródott emberek száma.

Btk. 157.§ - Apartheid

Az Apartheid-re érdemes fókuszálni, mert a büntetési tétele akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet, míg az előbbieknek csupán néhány év.

2012. okt. 6. 18:43
 4/4 anonim válasza:

Első válaszoló:

Magyarország korábbi vezetői devizában adósították el az országot.

A pénzből utak, járdák, autópályák épültek.

Véleményed szerint ők is felelőtlenek voltak?

Rossz példával jártak elől?

Az ország vezetői mögött álló magasan képzett szakértői tanácsadó gárda is felelőtlen volt?

Szerinted most az ország adósságát, a kamatfelárat, és a magasabb árfolyamot miből törlesztik, ha nem a beszedett adóbevételekből?

Idézet a [link] -ból

"Földrengés után, a romok között ülve sem tűnik ésszerűnek az az önmarcangolás, hogy nem lett volna szabad házat építeni, mert tudni kellett volna: egyszer úgyis lesz földrengés. Földrengéseket nem tudunk előre jelezni. Nem róható fel azonban a monetáris politikának, a hiteleket kihelyező bankoknak és a hitelek felvevőinek, hogy nem arra építették fel üzleti politikájukat: egyszer, valamikor egy súlyos nemzetközi pénzügyi válság be fog következni. Ez nem józan előrelátás, hanem a kockázat olyan kizárása, aminek következtében mindennemű haladást is kizárnánk."

1. válaszoló!

Akit egy földrengést követően maga alá temeti a háza, az nem érdemel segítséget? "Dögöljön meg, földet rá." Ez a legegyszerűbb, ugye? Szerinted?

2012. okt. 6. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!