Mi az a Média óra? Azon mit csinálunk?
Értem!
De dogát meg felelni nem kell majd?
nekünk kellett dogát is írni, felelni is, meg a füzeteket is ellenőrizték. eddig ez volt általánosban.
hogy most gimiben, médiatagozaton mi lesz... filmet készítünk, megtanulunk rendesen fotózni, művtöri, stb
Nálunk felelés nem volt, dolgozat viszont ritkán igen. Nem emlékszem mindegyikre, de pl. volt egy olyan, amiben egy fotót kellett elemezni (előtte gyakoroltuk, nem volt nehéz). Előfordult olyan is, amikor az órán tanult fogalmakat (kameraállások, vágástechnikák, stb.) kérték számon, vagy épp egy közösen látott filmről kaptunk kérdéseket.
Egyébként, ha jól tudom, 2013-tól bizonyos évfolyamokon kötelező lesz beilleszteni ezt az órát az órarendbe, szóval előbb-utóbb biztos ezt is komolyabban veszik majd.
(Első voltam.)
Nekem 10-ben volt, duplaóra kéthetente (kereskedelmi szakközép). Tesitanáromnak volt ilyen jellegű végzettsége és/vagy kompteneciája, szóval eleinte elég fura volt pont őt ilyen órán látni, de nagyon értett a dolgához. Nem igazán volt számonkérés, talán 1-2 beadandó, plusz alkalmanként kihasználtuk azt, hogy a sulitól 1 utcányira van a mozi, és ott néztünk meg filmeket, de volt, hogy órán is. Elég változatos skálát jártunk be filmek terén, Psycho, Állami Áruház, Ben Hur, valami Tim Burton darab, Chaplin és a "Cozmás" film (Szíven szúrt ország?), ami épp aktuális volt akkor.
Alapvetően nem volt egy túl komoly tárgy, én utólag visszagondolva nagyon szerettem. Általános iskola nyolcadik osztályában is volt valami hasonló, ahhoz talán valami kicsi könyv is volt a tárgyhoz, de ott se vettük nagyon komolyan. Le lett diktálva pár oldal a hírközlés, kommunikáció, filmművészet fontosabb állomásairól, abból esetleg volt egy dolgozat, és kb. ennyi. Lélektani szempontból érthető is, mivel pénteken utolsó, vagy utolsó előtti óra volt, tehát nagyon elmélyülni soha nem tudtunk volna...
Köszi a segítséget, de jó nektek hogy pénteken volt! :/ :D
Mi csak filmet nézünk meg leírunk egy két mondatot hogy ha bejön vki akkor lássa hogy írunk is vmit de számonkérés az nem lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!