Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi az a Média óra? Azon mit...

Mi az a Média óra? Azon mit csinálunk?

Figyelt kérdés
2012. szept. 3. 12:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy Ti konkrétan mit fogtok csinálni, mi anno a filmkészítés, fotózás, rádiózás történelméről tanultunk, filmeket néztünk, és elemeztük azokat. Szerintem valami hasonló lesz Nálatok is.
2012. szept. 3. 12:49
 2/9 anonim ***** válasza:
Mi megbeszéltük, hogy forgatnak különböző jeleneteket, pl egy autós üldözést. Ehhez persze néztünk filmet. Különböző kameraállások neveit is megtanultuk.
2012. szept. 3. 12:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Mi is filmet néztük meg hasonlókat, mint amit az első írt. Továbbá elmentünk a helyi rádióstúdióba és körülnéztünk.
2012. szept. 3. 13:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekünk eleinte a magyartanár tartotta, így magyar óra volt médián is, utána megkaptuk a magasságos médiatanárt, aki minden órára hozott valami filmet, ami kapcsolódik az érettségi tételekhez (akkor utáltam meg az Abigélt) és azt néztük kötelező jelleggel, miközben ő jajveszékelt, hogy milyen érdektelenek a mai fiatalok (jó, hogy azok voltunk, mikor filmez nézni otthon is tudtunk volna, ő ugyanis egy rohadt kukkot sem fűzött hozzá a filmhez, okosabbak nem lettünk tőle).
2012. szept. 3. 13:29
 5/9 A kérdező kommentje:

Értem!

De dogát meg felelni nem kell majd?

2012. szept. 3. 14:03
 6/9 anonim ***** válasza:

nekünk kellett dogát is írni, felelni is, meg a füzeteket is ellenőrizték. eddig ez volt általánosban.

hogy most gimiben, médiatagozaton mi lesz... filmet készítünk, megtanulunk rendesen fotózni, művtöri, stb

2012. szept. 3. 14:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálunk felelés nem volt, dolgozat viszont ritkán igen. Nem emlékszem mindegyikre, de pl. volt egy olyan, amiben egy fotót kellett elemezni (előtte gyakoroltuk, nem volt nehéz). Előfordult olyan is, amikor az órán tanult fogalmakat (kameraállások, vágástechnikák, stb.) kérték számon, vagy épp egy közösen látott filmről kaptunk kérdéseket.

Egyébként, ha jól tudom, 2013-tól bizonyos évfolyamokon kötelező lesz beilleszteni ezt az órát az órarendbe, szóval előbb-utóbb biztos ezt is komolyabban veszik majd.

(Első voltam.)

2012. szept. 3. 21:52
 8/9 delusion ***** válasza:

Nekem 10-ben volt, duplaóra kéthetente (kereskedelmi szakközép). Tesitanáromnak volt ilyen jellegű végzettsége és/vagy kompteneciája, szóval eleinte elég fura volt pont őt ilyen órán látni, de nagyon értett a dolgához. Nem igazán volt számonkérés, talán 1-2 beadandó, plusz alkalmanként kihasználtuk azt, hogy a sulitól 1 utcányira van a mozi, és ott néztünk meg filmeket, de volt, hogy órán is. Elég változatos skálát jártunk be filmek terén, Psycho, Állami Áruház, Ben Hur, valami Tim Burton darab, Chaplin és a "Cozmás" film (Szíven szúrt ország?), ami épp aktuális volt akkor.

Alapvetően nem volt egy túl komoly tárgy, én utólag visszagondolva nagyon szerettem. Általános iskola nyolcadik osztályában is volt valami hasonló, ahhoz talán valami kicsi könyv is volt a tárgyhoz, de ott se vettük nagyon komolyan. Le lett diktálva pár oldal a hírközlés, kommunikáció, filmművészet fontosabb állomásairól, abból esetleg volt egy dolgozat, és kb. ennyi. Lélektani szempontból érthető is, mivel pénteken utolsó, vagy utolsó előtti óra volt, tehát nagyon elmélyülni soha nem tudtunk volna...

2012. szept. 12. 22:59
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget, de jó nektek hogy pénteken volt! :/ :D

Mi csak filmet nézünk meg leírunk egy két mondatot hogy ha bejön vki akkor lássa hogy írunk is vmit de számonkérés az nem lesz!

2012. szept. 13. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!