Milyen egy ELTE ünnepélyes tanévnyitó? Milyen az az eskütétel, és a dékáni kézfogás?
Olvastam, hogy kell vinni fehér kesztyűt. Miért?
Aki volt már ilyenen, légyszi válaszoljon!
És még annyi, hogy a párommal megjelenhetek ezen az eseményen? Kísérőt lehet vinni, vagy nem?
Én tavaly voltam ezen a megnyitón, ha a TTK-ra fogsz járni, a kupolateremben lesz lerakva kb 15 sor szék, ott fognak ülni a gólyák, és sorban ki kell menni és a fehér kesztyűben(nem érdemes drágát venni, én tavaly kb 2000-et költöttem rá,más meg elhozta a kötött kesztyűjét) kezetfogtok a dékánnal aztán végig kell sétálni egy emelvényen...ennyi...sztem nem oylan nagy szám, nem kell különösebben kiöltözni(fekete szokny/gatya fehér blúz/ing, de volt aki még ennyire se öltözött ki,de ez azért illik sztem)Ja és elvileg ezzel a kesztyűddel fogod majd átvenni a diplomád.
Az eskütétel az annyi, hogy felolvasnak egy szöveget, és nektek gólyáknak egyszerre el kell ismételni.
Hozhatod a párod, volt aki hozta tavaly az anyukáját...de szerény véleményem szerint tényleg nem oylan hatalmas esemény...utána már mehetsz is órára,kezdődik a tanítás:):)
(Hova fogsz járni amúgy?)
Én levelezőre fogok járni igazságügyi igazgatásira (ÁJK), sajnos jogászra szerettem volna, de ha így nem megy, akkor majd bentről:)
És a levelezőknek is egyből megy a tanítás? Nem, ugye?
Ja, és a testvéremet szeretném elhozni, mert a párom dolgozni fog:)
Dékáni kézfogóra nem szoktak kísérőt vinni, de nem tiltja semmi. Úgy néz ki a dolog, hogy mondanak valami beszédet, aztán a sok száz gólya mind kezet fog a dékánnal. Fehér kesztyű egyrészt azért kell, hogy szegény kesztyűkészítők is megéljenek valamiből, másrészt meg azért, hogy a dékánnak ne kelljen kétszáz izzadt kezet végigtapogatnia.
Én annak idején nem vittem fehér kesztyűt, hanem a sor elején elkértem valakitől, és beálltam a sor végére.
Mellesleg megjegyzem, hogy a dékáni kézfogóra nem kötelező elmenni, és senki nem fogja tudni, hogy ott voltál-e.
Én negyedéves leszek, de még nem voltam tanévnyitón. Elsőben megkérdeztem egy felsőbb évest róla, és ő csak bambán, elkerekedett szemekkel nézett rám. Azóta eszembe se jutott, hogy elmenjek. :D
De egyszer megteszem majd.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!