Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van még esélyem főiskolára menni?

Van még esélyem főiskolára menni?

Figyelt kérdés

Idén érettségiztem, nem túl fényes eredménnyel. Nem érdekelt az iskola, de már akkor tudtam hogy majd megbánom. Már most megbántam, a 2-es tanulmányi átlagot és a nem túl fényes érettségit.

2 év múlva végzek a sulival ahova beiratkoztam, és kitaláltam, hogy utána főiskolára akarok menni. Megcsinálom még egyszer az érettségit magyarból, töriből, matekból + még a fizikából (az 5. tantárgyam jó lett, a németet meg nem tudom kijavítani). Viszont az év végi jegyeimen nem tudok változtatni (gondolom) akkor hiába lesz egy szuper érettségim elköszönhetek a főiskolától? Vagy akkor ha leteszek egy nyelvvizsgát az feljebb viszi annyival a pontokat?

2012. aug. 28. 22:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Perse, ha rendesen csinálod, akkor menni fog:) Én is 11. végén döntöttem el, hogy egyetemre akarok menni, elkezdtem jobban készülni, be is jutottam (mondjuk ide elég könnyű volt, de bent is maradtam 1 év után is, ami már nagyobb szó, mert nehéz szak):P
2012. aug. 29. 17:00
 12/13 anonim ***** válasza:
csak érettségizned kell újra, és akkor azokat duplázzák, pl. egy 80%os matek érettségi 160 pont + egy 80%os informatika az is 80 pont az már 320 pont :)
2012. aug. 29. 19:09
 13/13 A kérdező kommentje:
Felvételihez egy jó matek kéne meg egy jó fizika vagy informatika. Viszont ha informatikából érettségizem, akkor főiskolán elvérzek fizikából mert soha nem foglalkoztam vele és nincs alap amire építkezni tudnék. Szóval matekból ujra érettségi + fizika kellene úgy látom... De elég elszánt vagyok! :)
2012. aug. 30. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!