Idén érettségiztem, nem túl fényes eredménnyel. Nem érdekelt az iskola, de már akkor tudtam hogy majd megbánom. Már most megbántam, a 2-es tanulmányi átlagot és a nem túl fényes érettségit.
2 év múlva végzek a sulival ahova beiratkoztam, és kitaláltam, hogy utána főiskolára akarok menni. Megcsinálom még egyszer az érettségit magyarból, töriből, matekból + még a fizikából (az 5. tantárgyam jó lett, a németet meg nem tudom kijavítani). Viszont az év végi jegyeimen nem tudok változtatni (gondolom) akkor hiába lesz egy szuper érettségim elköszönhetek a főiskolától? Vagy akkor ha leteszek egy nyelvvizsgát az feljebb viszi annyival a pontokat?
Hát a közép vagy felsőfokú nyelvvizsgák,és egy jó éretségi mindenképpen előny.Én is ezért kedtem el angol mellett olaszt,és spanyolt is tanulni.. :)
2012. aug. 28. 22:17
2/13 anonim válasza:
Ne keseredj el semmiképpen.A nyelvvizsgák tényleg sokat dobnak az éretségin.. :)
2012. aug. 28. 22:18
3/13 A kérdező kommentje:
Hmm... Akkor úgy érzem nekivágok! Azt hiszem nem lesz unalmas az elkövetkező 2 év, iskola, munka, pótérettségi meg nyelvtanulás közben. De legalább annyi időm lesz (vagyis nem lesz) mintha főiskolára járnék. Ez lesz az előjáték... =D
2012. aug. 28. 22:27
4/13 anonim válasza:
Lehet duplázni is az érettségi eredményt, szóval nem is muszáj az évvégiket beleszámíttatni
2012. aug. 28. 22:44
5/13 A kérdező kommentje:
Egyre jobb híreket mondtok! Azt hiszem jövő héten megteszem az első lépést, és befáradok a gimibe ahova jártam.
2012. aug. 28. 23:43
6/13 anonim válasza:
Nem írom le részletesen, olvasgasd el, milyen vizsgát tehetsz, mire mikor kell jelentkezned:
100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet
www.magyarorszag.hu-n tudsz rákeresni pl.
2012. aug. 29. 09:17
7/13 anonim válasza:
Nem muszáj mindenből leérettségizned elég abból a két tárgyból amiből a pontjaidat számolják az adott szakon. Először válaszd ki hova akarsz menni és csak azokra feküdj rá amiket kérnek, plusz nyelvvizsga.
2012. aug. 29. 09:52
8/13 A kérdező kommentje:
Közben megnéztem a ponthatárokat, és úgy nézem hogy elég lenne a matekot kijavítani + fizikából leérettségizni jól és meglenne a pont. Remélem az akarat, a hit, meg a kitartás elegendő dolog.
2012. aug. 29. 10:46
9/13 anonim válasza:
Én is újraérettségiztem, nagyon akartam, mindent megtettem érte, sikerült is és bekerültem fősulira. Már a második évem kezdem.
2012. aug. 29. 11:03
10/13 A kérdező kommentje:
Azt hiszem itt az ideje felkötni a gatyámat és belevágni! Köszönöm a válaszaitokat!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!