Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Segítséget kérnék, taníthatok-...

Segítséget kérnék, taníthatok-e középiskolában? Ha a tanítani kívánt tantárgyból főiskolai diplomám van, és Pedagógia szakból egyetemi. Eddig azt mondták, hogy taníthatok, de megváltozott törvények miatt nem. Kerestem a törvényt, de nem találom. A.

Figyelt kérdés

2012. aug. 26. 15:58
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem értem miért írod, hogy törvénytelenül működött az iskola, (elég régi múltja van az iskolának, tudom, ez csak 1 dolog) de eddig is voltak úgy mond kiskapuk. Van egyetemi diplomám, és most kezdem a másodikat, pontosabban mesterképzést.

Közben találtam valamit, hátha valaki mást is érdekel:

IV. Alkalmaz{s megfelelő végzettség hi{ny{ban

Megtörténhet, hogy az Nkt. hat{lyba lépésekor egy adott pedagógus munkakörben

foglalkoztatott pedagógus végzettsége, szakképzettsége nem felel meg a jogszab{lynak. Ha a nyugdíjkorhat{r eléréséig 10 évnél kevesebb ideje van, tov{bb

foglalkoztatható az adott munkakörben, ha ennél több, akkor legkésőbb az Nkt.

hat{lybalépése ut{n öt éven belül meg kell kezdenie az adott munkakörhöz

szükséges végzettség megszerzésére ir{nyuló tanulm{nyait. *99.§ (10)+

[link]

2012. aug. 26. 20:17
 12/25 anonim ***** válasza:
57%

Azért írtam, mert nincs olyan, hogy valaki taníthat, de nem érettségiztethet: az érettségiztethet, aki tanítja az adott tárgyat.

Olyan van, hogy valaki azért nem érettségiztethet, mert az igazgató nem engedi (hiszen ő adja ki a vizsgáztatói megbízást), de akkor ennek nincs jogszabályi alapja. Pedagógiai sincs, mert ha valakit nem tart alkalmasnak a vizsgáztatásra, azt hogy engedi tanítani?

2012. aug. 26. 20:25
 13/25 anonim ***** válasza:
Javítás: az érettségiztethet, aki tanítHATja az adott tárgyat.
2012. aug. 26. 20:26
 14/25 anonim ***** válasza:

z érettségiztethet, aki tanítja az adott tárgyat.

Bocsi de vannak olyan tantárgyak amiket tanítunk és a büdös életben nincs belőle értettségi....

2012. aug. 26. 20:29
 15/25 A kérdező kommentje:
Értem. Hát igen, nálunk ez így működik... Pedig több osztály t végigvittem már érettségiig, csak nem én voltam a kérdező tanár vizsgán. (de ott ültem hallgattam őket)
2012. aug. 26. 20:34
 16/25 anonim ***** válasza:

Szomorú, ha így van, ez "járna" a tanárnak és a diákoknak is. És akkor mit mond a tanulóknak, hogy miért nem a saját tanáruk vizsgáztat? A régi GÉV-ben még benne volt, hogy lehetőleg az osztály saját tanára vizsgáztasson, de a mostani szabályzatban nincs ilyen. Talán azt gondolták, hogy egy igazgató számára ez trivialitás.

Még olyan válasz is lehet, de erre gondolni is szörnyű, hogy egyszerűen így akarja átpasszolni a szóbeli érettségi viszonylag kedvező óradíját valami csókosának. Sajnos ez a szakma sem mentes az efféle tisztességtelenségtől. :-(

2012. aug. 26. 20:41
 17/25 A kérdező kommentje:

Hát igen, a diákok ki is akadtak rendesen, hogy miért nem én leszek a kérdező tanár, sőt, néha a kérdést sem értették, amit kollega nagyon "szépen" megfogalmazott, csak néztek rám , hogy most mit is akar kérdezni a tanár?

Főleg, hogy az én tárgyam választható, nem is mindenki, sőt volt olyan tanév, amikor senki nem ment adott osztályból, mert inkább szakmát választott érettségire.

De ez mind nem számít...

2012. aug. 26. 20:44
 18/25 anonim ***** válasza:
azért kell akkor az egyetem neked szakmából,ohgy végre érettségiztethesd az osztályod.
2012. aug. 27. 08:22
 19/25 anonim ***** válasza:
Megvan belőle a főiskolád akkor csak 1 éves egyetem képzés hiányzik. Annyit megér egy diploma.
2012. aug. 27. 11:28
 20/25 anonim ***** válasza:
Nekem 2 év egyetem kell.. majd....
2012. aug. 27. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!