Ha idén sikeres érettségit tettem és megvan a bizonyítványom és felvettek a felsőoktatásba de nem szeretném elkezdeni a szemesztert akkor visszamehetek még a gimnáziumi padba emelt szintű érettségit tenni?
Figyelt kérdés
2009. júl. 25. 17:30
1/4 anonim válasza:
Gimnáziumi tanulmányokat nem folytathatsz, ha arra akarsz utalni furcsa kérdéseddel. Az emelt szintre magadnak kell felkészülnöd. Mért nem akarod elkezdeni az egyetemet/főiskolát? Örülj neki, hogy felvettek, akkor meg már minek az újabb érettségi? Vagy valami egész mást akarsz tanulni?
2/4 anonim válasza:
ha leérettségiztél, akkor hivatalosan már nem jársz gimnáziumba. ha emelt szintű érettségit szeretnél tenni, akkor magadnak kell felkészülni, de ha van olyan tanár, akivel jóban vagy, akkor esetleg vele megbeszélheted, hogy segítsen felkészülni, de nem hiszem, hogy az órákra bejárhatnál.
viszont azokat a kérdéseket, amiket az első válaszoló feltett, és is feltenném. inkább örülj, hogy sikerült a felvételid. miért akarsz "hirtelen" emelt szinten érettségizni? ha teljesen más irányba akarsz menni, mint amilyen helyzet most fennáll, akkor megérte(né)m. de így előbb kellett volna gondolkodnod. (már bocs)
3/4 A kérdező kommentje:
2 olyan szakot jelöltem be amit jónak láttam és belátásom szerint ellehet vele majd később helyezkedni,tehát inkább csak a racionalitás miatt jelöltem be a második szakot. Nagyon szerettem volna, ha felvesznek az első helyre ami nem sikerült (Egyébként igen,a két szaknak köze nincs egymáshoz). Nyelvvizsgám van, emelt szintű érettségit viszont nem tettem, tehát ha a továbbiakban szeretnék bejutni erre a helyre,akkor már csak emelt szintű érettségivel tudom növelni a pontjaimat, vagy költségtérítéses formában tudok pótfelvételi keretében jelentkezni(amit nem fogok megtenni,mivel nem áll módomban).
2009. júl. 25. 19:27
4/4 anonim válasza:
Ezt sosem értettem, hogy minek jelöl be valaki olyat, amire később nem fog járni, így csak egy esélyt vesztek el a többiektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!