Most kezdem a gimnáziumot (nyelvi előkészítővel). Van valami tanácsotok, tapasztalatotok, mit hogy csináljak/ne csináljak, stb?
"mit hogy csináljak/ne csináljak?"
hát nem kellett volna 5 évfolyamosba jelentkezni :D. Én is 5 évfolyamosban vagyok (most leszek 13.-os). Azért nem kellett volna ide jönnöd, mert már nem éri meg, hisz itt is csak 4 évig tanulod a nyelvet. Nemrég hoztak egy rendeletet (1éve? 2éve?), hogy 13.-ban már ne oktassanak nyelvet. Szóval csak évpocsékolás :\
hát az ismétlés sosem árt, de ne felejtsd el, hogy emberek azért jönnek 5 évfolyamosra, hogy megtanuljanak pl angolul, hisz akinek már van nyelvizsgája annak jó a 4 éves képzés is (nálunk se volt nyelvvizsgás kezdésnél)
nekünk ilyen volt a 9., lehet hogy azóta már változtattak:
8 óra/hét 1. idegen nyelv (nálunk angol)
5 óra/hét 2. idegen nyelv
matek,magyar,töri,földrajz,fizika,tesi,(informatika <-ez a szakom) volt 1-2, de csak szintentartás végett
melyik suliba mész?
Mi legelső nap írtunk egy szintfelmérőt angolból, és ez alapján 2 csoportba osztották az osztályt. Mondjuk nem szóltak előre, senki se készült rá. Németből viszont mindenki kezdő, szóval ott névsor alapján vagyunk szétszedve. Meg infón is.
És ezen kívül szinte nem is volt semmilyen tantárgy, csak magyar, matek meg készségtárgyak. Én már most rettegek, hogy mi lesz velünk idén, bejön a sok "új" tantárgy :D Az első év tényleg csak lébecolás, heti 10 angol, 6 német és 5 infó volt, meg még az a pár másik óra. Ennek ellenére volt, aki félévkor megbukott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!