Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Almádiba a kéttannyelvű...

Almádiba a kéttannyelvű gimibe hányas átlaggal vesznek fel?

Figyelt kérdés
2012. aug. 14. 16:20
 1/2 anonim ***** válasza:
Nincs átlaghoz kötve. Én tavaly felvételiztem és kitűnő voltam. Sajnos a tavalyi tehetséggondozó szerintem nagyon nehéz volt, és nem is voltam csúcsformában, ezért elég átlagos pontjaim lettek. Sajnos pont nem jutottam be. De mára már beletörődtem, a világért sem cserélném el az iskolámat/osztályomat másikra.:) Talán ennek így kellett lennie. Viszont a nővérem odajárt, ő is végig kitűnő volt (megjegyzem ezt a szintet a DLSB-ben is tartotta) tehát őt felvették. De akkoriban más volt a felvételi rendszer. Néhány iskola maga állított össze felvételi feladatsorokat. A nővéremnek mindig ment a matek, ami ebből a szempontból nagy előny, mert ha érted a matekot, akkor a magyart már csak meg kell tanulni. Így hát őt másodiknak fel is vették a több 300 jelentkező közül. Ma, szerintem már könnyebb bekerülni, mint akkoriban. Sok sikert!
2013. jan. 12. 14:54
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem mai kérdés, de még hasznos lehet valakinek. Az teljesen igaz, amit az előző mondott.

Én is idén felvételiztem oda, 4,7-es átlagom volt félévkor, a felvételim 67 pontosra sikerült. Végül is felvettek, aminek nagyon örülök. :) De láttam olyanokat a rangsorban, akik kitűnők voltak, de a felvételi pontszámuk alacsonyabb volt, mint az enyém. Igazából nagyrészt a felvételin múlik, az jobban számít, mint a jegyek. De azért nem árt minimum 4,3-as átlaggal rendelkezni, az alatt meg nem érdemes jelentkezni, hacsak tényleg nem vagy nagyon okos, és a jegyeid lustaság miatt lettek rosszabbak, mivel kemény iskola.

2013. máj. 12. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!