Ginnáziumi érettségivel el lehet helyezkedni valahol?
én a gimnáziumi érettségimmel egy fénymásolószalonig jutottam, aztán beláttam, hogy muszáj valahol diplomát is szereznem, Magyarországon a gimn.érettségivel semmire sem mész.
Ha lány vagy, akkor esetleg ilyen adminisztrációs, irodai munkák még szóbajöhetnek.
Szinte kizárt, max oda, ahova már írták.
Jobb helyekre csak igen nagy protekcióval.
De inkább végezz el egy okj-s szakmát, azzal már sokkal több lehetőséged van.
Az, hogy neked gimnáziumi vagy szakközepes érettségid van senkit nem érdekel. Érettségi önmagában arra jó, hogy tovább tanulhatsz. Inkább szakmát kellett volna tanulnod.
Tescoba árufeltöltő,szórólapozás ilyesmire számíthatsz.
Amihez nem kell szakma, oda érettségi se nagyon kell. Úgyhogy olyan munkát találhatsz, amit a 8 általános vállal. És bizony amit mindenki vállalhat, az minimálbér. Biztonságos megélhetéssel egészséges családot alapítani ilyen fizetés mellett lehetetlen.
Már írták, hogy gyorsan végezz el egy OKJ-s képzést. 1-2 éves OKJ-k vannak, amivel közepes fizetésű, de biztos munkát fogsz találni. Vagy választhatod az eredeti lehetőséget: tanulj tovább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!