Mennyibe kerül egy egyetemi tanévkezdés?
a laptop ára tőled függ... már 100 alatt is lehet kapni laptopot, de nem tudom hogy beéred-e annyival
a gólyatábor elég húzós szokott lenni nekem asszem olyan 15 ezer forint körül volt + utazás ki tudja egy év múlva mennyi lesz
ruhák táskák... ez elég relatív, hogy mennyit költesz ruhákra, táskákra szóval ezt te tudod... :)
plusz költségek??
hát ha albérletbe mész kaució, plusz albérlet díj + rezsi ha koliba akkor koli díj, plusz a kaja amit eszel vagy viszel otthonról...:D
könyvet van amit nem is érdemes megvenni, elég lefénymásolni, ha szerencséd van találsz 5 forintos
fénymásolót... :)
felszerelés? veszel egy tollat, és egy nagy füzetet, de akár laptopba is jegyzetelhetsz! :)
Semmibe nem kerül igazából az évkezdés, kell pár füzet és pár toll. Mondjuk mérnöki karon kellhet még egy A3-as kemény dosszié meg körző, vonalzó, műszaki rajzlapok, de ezeket el fogják mondani első órán. (Vagy ha szerencsétek van géppel kell rajzolni.)
Könyvet ne vegyél semmit, használd a könyvtárat, különben százezreket fogsz egyetemi pályafutásod alatt olyan könyvekre kiadni amiket max 1-2 zh és vizsgafelkészüléshez használsz, és soha máskor.
Szegeden adnak tankönyv és fénymásolási támogatást, szóval nem tudom de egyébként olyan ~15e;
laptop kb. 110e;
ruha,táska,stb. ~30e;
Gólyatábor ~20e;
Koli egy hónapra 10e, ha albiba mész, akkor 2 hónap kaució előre és a hónap végén egy havi bérleti pénz+ rezsi, ez kb. az első hónapra ~75e;
Buszbérlet (Szegeden ingyen adják, de a diák ott egy félévre ha jól emlékszem 15e).
Szóval nem olcsó.
Nekem nagyjából semmibe nem kerül az évkezdés. Neked viszont ezzel-azzal számolnod kell. Táska pl kell koleszba hurcolkodós, kell laptop táska, kell egy olyan táska, amibe a cuccaidat viheted suliba, ha nem kézben vagy mappában akarod (akkor egy nagy MŰANYAG mappa kell, ami nem ázik be, az sem olcsó) és kell egy kistáska, ami csak városi kiruccanásnál, bulinál van nálad. Nem tudom milyen minőségben gondolkodsz, de ez már nem kevés pénz sajna.
Mérnökire mész, legyen a laptopodhoz egered és egy fülhallgató sem árt, hogy ne zavard a társaidat.
Kelleni fog egy jobb minőségű vonalzó szett. Két derékszögű, egy 30cm-s, egy 50 cm-s és persze olykor órára sem árt egy kisebb 15-20 cm-s. Körzőt nem vennék komolyabbat, amíg olyan feladatot nem kaptok, amihez nagyon kell, mert egy jó darab nem olcsó és lehet nem is fog igazán kelleni. Inkább vegyél egy jó körsablont.
Elképzelhető, hogy kelleni fognak tusok, de azt se vegyél előre, egy jó fajta 8 ezer/darab és kell 3-4 vastagságú biztos. Majd ha kell, akkor ráérsz venni.
Jegyzetet se vegyél meg mindent amit első órákon mondanak, majd idő közben rájössz mennyire nélkülözhetetlen egy-egy jegyzet. Elmész könyvtárba vagy fénymásolsz, tehát az elején ez sem kerül semmibe.
Néhány jó tollat és ceruzát, illetve rotringot és radírt kell venni még, pár füzetet, illetve 1-2 csomag 500-as nyomtatópapírt mindenképpen!
Ha kényelmes típus vagy, akkor egy olcsóbb nyomtatóra is érdemes befektetni, jól jön ha van saját!!
Koliba:
Kell egy benti papucs, törölköző, tisztálkodási szerek, sok helyen tisztítószerek is, mivel magatokra takarítotok. Emellett manikűr készlet.
Kell ágyneműhuzat, nem árt egy olvasólámpa.
Kell mély tányér, lapos tányér, pohár, bögre, feles pohár (:D), kés, villa, kanál, fakanál, konzervnyitó, dugóhúzó, egy kisebb fazék/lábas, egy kis serpenyő. Egy kisebb merőkanál, egy fakanál, nekem egy mini tepsi is jól jött.
Nagy hirtelenjében ennyi jutott eszembe, de majd meglátod a koli felszereltsége alapján, hogy mi kell még.
Pontos összeget nem tudok mondani, de jobb, ha szépen lassan szedegeted össze, mert egyszerre hirtelen nagyon nagy kiadás ez neked is és a családodnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!