Az elit magyar gimnáziumok (pl. a győri Révai, a budapesti Fazekas, Apáczai, Radnóti) színvonala felér a nyugat-európai jó gimnáziumok színvonalához?
Figyelt kérdés
2012. aug. 11. 21:04
2/6 anonim válasza:
Az elit magyar gimnáziumok általában felérnek az ELIT nyugat európai gimnáziumokhoz.
3/6 anonim válasza:
Első vagyok megint. Hogy némi konkrétumot is mondjak: Fazekas (bp-i) tudomásom szerint a matematika diákolimpiákra küldött diákok számát tekintve világviszonylatban (!) az első helyen áll. Persze valószínű, hogy az Apáczai sem áll rosszul pl. kémia, vagy természettudományi diákolimpiában, tekintve, hogy gyakran a csapatok felét apáczais diákok teszik ki ezekből.
4/6 anonim válasza:
Ne hidd azt, hogy nyugaton annyival színvonalasabb a tanítás. Ami elitnek számít nálunk, elitnek számíthat máshol is.
5/6 anonim válasza:
És ráadásul elit gimik (sokszor több évszazadát megért iskolák) "nem csak" Pesten és környékén találhatók,hanem vidéken is. Én is ilyen suliba jártam és a szépszerivel mentek tőlünk nyugati egyetemekre,sőt mindig volt olyanok is,akiket úgymond meghívott egy-egy nevesebb külföldi egyetem. Szóvala kérdésedre válaszolva talán még van amelyik jobb is,mint a nyugatiak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!