Halasztott már valaki évet?
Szeptembertől kellene elkezdenem az ELTE-n tanulni, viszont én ktgtérítésesre mennék. Még most helyezkedem el, az első havi fizetésemből nem fog kijönni a félév díja és nem akarok felvenni hitelt, sem kölcsönkérni másoktól, ezért gondoltam, hogy évet halasztanék ( az ELTE-t hiába hívtam, szabadságolások vannak).
Olvastam más kérdésekben, hogy az évhalasztásra van aki csak az ETR-be bejelölte hogy passzívos lesz, de valaki szerint külön kérvényezni kell (és itt csak különleges eseteket vesznek figyelembe, hogy megkapjam pl.: terhesség).
Esetleg tudja ezt valaki pontosan? Nagyon fontos lenne nekem! Vagy valaki csinált már ilyet, hogy rögtön első évet halasztott, anélkül, hogy terhes lett volna, vagy beteg...?
Eddig elég sok helyen engedélyezték már az első féléves passziválást(bme, de, elte btk stb), persze voltak helyek, ahol nem lehetett (pte). A szeptember elsejétől hatályos felsőoktatási tv. miatt azonban egységesen mindenhol megszüntetik ennek a lehetőségét. De hogy legyen még egy csavar: az egyetemek azonban saját hatáskörükben mégis engedélyezhetik ennek a lehetőségét.
Így én azt mondom, hogy ne hallgass most felsőbbévesek véleményére, akik akár már passziváltak korábban az eltén, hiszen idén megváltozik a rendszer. A legjobb, ha felhívod a karod tanulmányi osztályát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!