Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Te mire szoktál jegyzetelni?

Te mire szoktál jegyzetelni?

Figyelt kérdés
Olvastam már itt hogy sokan lapokra írnak nem füzetbe az miért jobb?

2012. aug. 4. 13:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Változó. Volt tantárgy amiből lazán betelt egy sőt 2 füzet is. ELmélet,gyak(labor),számolás,s jegyzőkönyv. Ehhez kellett 3füzet és a jk-ra lapok.Pl matekból is 2 füzetet tartottam mert egy elmélet,egy a gyakorlat.A lapokat ha arra irsz órán azt sorban tartani macerásabb...Én megmondom mit csináltam: vittem egy füzetet,amibe irtam órán s otthon délután 1óra alatt átirtam külön külön tantárgyanként. Most szeptemberben viszont minden tantárgyból viszek külön füzetet,s megpróbálok kulturáltan(tanulható formában ) jegyzetelni.
2012. aug. 4. 18:00
 12/17 A kérdező kommentje:
Nekem az a tervem, hogy átgépelem wordbe, mert úgy meglesz normálisan egy fájl-ba átláthatóan és tudom tanulni a telefonomról is. persze ezt csak annál a tantárgyaknál, ahol a szöveg dominál nem ábrák, meg képletek stb
2012. aug. 4. 18:09
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom... Nálunk sok tanár előre megada a power pointokat a belső hálozaton. Onnan leszedték többen kinyomtatták pl 2 oldal egy lapon és arra jegyzeteltek..Hova mész tovább? (utsó) Egyébként nálunk pl rengeteg képlet volt... Ja,meg egy csaj minden táblát amit a tanár irt lefotozott és a szavait jegyzetelte.. De nálunk rengeteg képlet volt..
2012. aug. 4. 20:04
 14/17 A kérdező kommentje:
Ez a fotózás nem rossz ötlet... Az én telóm elég jól fotós simán olvasható bár utána ígyisúgyis le kell majd írnom.
2012. aug. 4. 20:15
 15/17 anonim ***** válasza:

" Inkább cipelem a füzetet, mint utána válogassam a lapokat stb"

Nem kell válogatni. Veszel egy kicsi gyűrűsmappát bele 300 ft-ért színes elválasztó lapokat, mindegyiket kijelölöd 1-1 tárgynak, és beteszel mögé 5-5 lapot. A legvégére a "raktárba" meg vagy 20-at és mindig oda teszed be ahol épp fogyóban van. Amikor betelik a lap beteszed az adott órához ott.

Szerintem sokkal jobb mint a füzetezés, én már középsuliban is utáltam. Cipelem félév elejétől feleslegesen a füzetenként 80 oldalt, van amiből elég volt 20 oldal is, van amiből 100 is kevés. Akkor az már 2 füzet külön van stb. Áhh... Sokkal jobb a lapozás.

Persze te tudod :)

2012. aug. 4. 20:18
 16/17 A kérdező kommentje:
Én, ha betelik a füzet, akkor összeragaztom a kettőt, tehát nem lesz külön füzet. Kb 6-7 éve így csinálom és megszoktam. Valahogy még mindig a füzet a kecsegtetőbb. A gondosan berakosgatás nem az én sítlusom, biztos, hogy összevissza kevergetném a lapokat:S
2012. aug. 4. 20:21
 17/17 anonim ***** válasza:

Figyelj, neked kell tudnod. Ha neked a füzet a szimpi akkor a kérdésed nem kérdés, használj füzetet. Engem tüzes vassal sem győznél meg róla, mert szerintem felesleges tárgyanként 80 lap sólyát cipelni feleslegesen amikor mindig annyit teszek be amennyi szükséges. Illetve herótom volt attól, hogy 10-15 megírt oldallal dobjak el egy füzetet mert nem kellett több. Ha meg tovább használom másra, akkor tuti, hogy arra kevés lesz...

Nálunk amúgy volt olyan, aki csinált magának füzetet A4-es lapokból: kinyomtatott egy vasúti képet az elejére (vasutasok vagyunk) mögé annyi lapot tett ami várhatóan szükséges volt és fémspirállal összerakta.

Nekem a lap volt a nyerő. Kihajtottam a mappát az adott tárgynál elkezdtem írni, amikor betelt beraktam, kivettem a következő lapot. Nem lehet eltéveszteni mert mindig 1 lap volt kivéve...

Félév végén meg nagy irodai gyűrűsmappába kerültek át. 4 év alatt 2 darab 10 centis mappa lett fullig tele.

2012. aug. 4. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!