Mi a különbség az egyetem és a fôiskola között?
A bolognai rendszer miatt gyakorlatilag különbség már nincsen közöttük. Egyedül annyi, hogy az egyetemek nevesebbek, hiszen az egyetemmé váláshoz komoly követelményeknek feleltek meg.
A munkáltatók viszont a BSc diplomát főiskolaiként az MSc diplomát egyetemiként értelmezik.
Az ég világon semmi különbség nincs egy főiskolai és egy egyetemi alapképzés között. Pontosan ugyan azt az oklevelet kapják. Amivel ugyan úgy kell felvételizni mesterképzésre.
Egy főiskola lehet azért főiskola és nem egyetem, mert ott nem indul 20 mesterképzés. Nem azért lett egyetem, mert ott hú de különb a tanítás, csak mondjuk össze olvadt egy egyetemmel.
"Egy főiskola lehet azért főiskola és nem egyetem, mert ott nem indul 20 mesterképzés. Nem azért lett egyetem, mert ott hú de különb a tanítás, csak mondjuk össze olvadt egy egyetemmel."
A helyedben ennek utánanéznék kicsit.
Semmi köze az MSc-hez, viszont kicsit komolyabb elvárások vannak.
Egyetemé válás feltétele:
Legyen doktori iskolája, valamint MSc képzése minimum két tudományterületen, és az oktatók legalább egyharmada rendelkezzen tudományos fokozattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!