Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ilyen tényleg van? (diákhitel)

Ilyen tényleg van? (diákhitel)

Figyelt kérdés
Az igaz, hogy ha valaki nem fizeti vissza nyugdíjas koráig a diákhitelt, a maradékot elengedik?
2012. aug. 1. 12:55
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
Nincs ilyen.. Ha nem fizeted ,és meghalsz akkor az örökös fizeti tovább (természetesen az adósság is örökölheti az örökség vagyon részéig)
2012. aug. 1. 13:06
 2/9 anonim ***** válasza:
Amúgy meg hidd el, elég rafkósak ahhoz, hogy behajtsák rajtad mire nyugdíjas leszel :S
2012. aug. 1. 13:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy nincs. Az nem támogatás az hitel.
2012. aug. 1. 13:36
 4/9 anonim ***** válasza:
ez marhaság. ennyi erővel felveszem 3 évre, aztán meg sz.rok az egészre.
2012. aug. 1. 15:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Az első hülyeséget mondd,ha meghalsz ez nem öröklődik tovább,szóval halál esetén törlődik a tartozás,de tök mindegy,h nyugdíjas vagy ,vagy munkanélküli,akkor is fizetned kell,míg van tartozásod.
2012. aug. 1. 16:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Teljesen pontosan így hangzik:

Kedvezmények

A Diákhitelt igénybevevőket megilletik egyes kedvezmények is. Gyermekvállaláskor (TGYES, GYES, GYED) nem kell törleszteniük, illetve az állam átvállalja a kölcsön kamatának megfizetését. Nem kötelesek törleszteni azok sem, akik rokkantsági nyugdíjra, rokkantsági járadékra, illetve baleseti rokkantsági nyugdíjra jogosultak.

Amúgy ha meghalsz, nem öröklődik, jól írta az előttem lévő.

2012. aug. 1. 19:18
 7/9 anonim ***** válasza:

ma 16.49-nek

Nem írtam hülyeséget. Az adósság is örökölhető a hagyaték erejéig.

Ha örököltél 3 milliót, akkor öröklőd a tartozást is 3 milliós értékben. Ha örököltél 100.ezer forintot de az adósség 3 millió,akkor 100 ezer forint rögtön lemegy adósságba,és a többi törlődik. Nézd utána ha már azt mondogatod,hogy hülyeséget írok..

" Az öröklési jogot a Polgári Törvénykönyv ötödik része tartalmazza, ennek alapján a hagyaték egységes egészként száll az örökösre, azaz mind az aktívák mind a passzívák a hagyaték részét képezik. Így például mind az ingatlan, mind az annak megterhelésével létrejövő hitelt, adósságot örökli az adós."

2012. aug. 1. 20:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Már nem azért utolsó,de itt nem az összes féle hitelről beszélünk,hanem konkrétan a diákhitelről,én is erre mondtam azt,h hülyeség amit írtál.Én is tudom,h a többit lehet örökölni......
2012. aug. 2. 12:03
 9/9 anonim ***** válasza:

7-esnek, te sem jártál egyetemre, igaz?

Fogadjunk, h utána sem néztél, pedig a diákhitel honlapján minden fent van, csak osztod itt az észt, egy olyan témában, amihez nem értesz...ráadásul mikor megírjuk, h mi az igazság, erősködsz tovább.

Ne kavarj, mert nincs igazad, a diákhitel nem örökölhető.

2012. aug. 2. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!