Szóval akkor csak a két emelt szintű érettségi fog számítani, semmilyen más tényező?
Figyelt kérdés
Orvosira jelentkeznék 2013-ban. Akkor ugye a felvételi eljárás úgy lesz, hogy megkapom a maximális 100 többletpontot a két amúgy is kötelező emelt szintű érettségi miatt, és mivel a gimis jegyeim annyira nem szuperek, csak a két emelt szintű érettségiből kell kihoznom a maximumot, más tényező nem fog szerepet játszani, hogy felvegyenek.Jól értem?2012. aug. 1. 11:54
1/4 anonim válasza:
Ha a gimis jegyeid tényleg annyira nem szuperek, hogy az érettségi pontod duplázódni fog, akkor igen, jól érted.
2/4 anonim válasza:
Nem érted jól. Ezzel , hogy megkapod a 100 pontot, annyi változik , hogy nem kapsz a nyelvvizsgádra ( ha van) pluszpontot. De a 11. év végi , és a 12. év végi jegyek , és minden más érettségi jegyed beleszámít. Van valami duplázós pontrendszer is , de én azt nem tudom , hogy hogyan működik. De szerintem a legegyszerűbb , ha felvi.hu-n a pontszámítóval kiszámolód , hogy nagyjából hány pontod lesz.
3/4 anonim válasza:
Tegyük fel, hogy a két emelt érettségid 100%-os lesz. Akkor azokat duplázod és megvan az 500 pont. Mellette a tanulmányi eredmény lehet kettes meg az összes többi érettségid is.... Persze ez egy extrém eset, attól még tanulni kell az összesre sose tudod, hogy hova szeretnél még menni tovább..
4/4 anonim válasza:
A duplázós rendszer úgy működik, hogy ha nagyon nem szuperek az utolsó két év végén szerzett jegyek, akkor ezek a jegyek nem számítanak, és az érettségi pontok duplázódnak. (Pl. ha mind az öt tárgyból 3-asai vannak az utolsó két tanult évben, és a középszintű érettségijei 60, 60, 60, 60 százalékosak, a két megfelelő emeltje pedig 90 és 95, akkor (3+3+3+3+3 + 3+3+3+3+3)*2 + (60+60+60+60+95)/5 = 127 tanulmányi és 90+95 = 185 érettségi pontja van. Ekkor a felvételi pontjai 127+185+100 helyett 185*2+100 = 470 lesznek. Az évvégi jegyek akkor számíthatnak, ha elrontja a két emeltet, ebben az esetben pl. azok is csak 60%-osak lesznek, ekkor az érettségi pont 120, ami kevesebb, mint 127, így a felvételi pont 127+120+100 = 347. Egyéb többletpontok nem tudnak számítani, mert a két emelt kiadja a maximumot, kivéve talán ha 30% alatt sikerülnek.) Szóval szerintem jól érted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!