Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szóval akkor csak a két emelt...

Szóval akkor csak a két emelt szintű érettségi fog számítani, semmilyen más tényező?

Figyelt kérdés
Orvosira jelentkeznék 2013-ban. Akkor ugye a felvételi eljárás úgy lesz, hogy megkapom a maximális 100 többletpontot a két amúgy is kötelező emelt szintű érettségi miatt, és mivel a gimis jegyeim annyira nem szuperek, csak a két emelt szintű érettségiből kell kihoznom a maximumot, más tényező nem fog szerepet játszani, hogy felvegyenek.Jól értem?
2012. aug. 1. 11:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha a gimis jegyeid tényleg annyira nem szuperek, hogy az érettségi pontod duplázódni fog, akkor igen, jól érted.
2012. aug. 1. 12:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem érted jól. Ezzel , hogy megkapod a 100 pontot, annyi változik , hogy nem kapsz a nyelvvizsgádra ( ha van) pluszpontot. De a 11. év végi , és a 12. év végi jegyek , és minden más érettségi jegyed beleszámít. Van valami duplázós pontrendszer is , de én azt nem tudom , hogy hogyan működik. De szerintem a legegyszerűbb , ha felvi.hu-n a pontszámítóval kiszámolód , hogy nagyjából hány pontod lesz.
2012. aug. 1. 12:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Tegyük fel, hogy a két emelt érettségid 100%-os lesz. Akkor azokat duplázod és megvan az 500 pont. Mellette a tanulmányi eredmény lehet kettes meg az összes többi érettségid is.... Persze ez egy extrém eset, attól még tanulni kell az összesre sose tudod, hogy hova szeretnél még menni tovább..
2012. aug. 1. 12:20
 4/4 anonim ***** válasza:
A duplázós rendszer úgy működik, hogy ha nagyon nem szuperek az utolsó két év végén szerzett jegyek, akkor ezek a jegyek nem számítanak, és az érettségi pontok duplázódnak. (Pl. ha mind az öt tárgyból 3-asai vannak az utolsó két tanult évben, és a középszintű érettségijei 60, 60, 60, 60 százalékosak, a két megfelelő emeltje pedig 90 és 95, akkor (3+3+3+3+3 + 3+3+3+3+3)*2 + (60+60+60+60+95)/5 = 127 tanulmányi és 90+95 = 185 érettségi pontja van. Ekkor a felvételi pontjai 127+185+100 helyett 185*2+100 = 470 lesznek. Az évvégi jegyek akkor számíthatnak, ha elrontja a két emeltet, ebben az esetben pl. azok is csak 60%-osak lesznek, ekkor az érettségi pont 120, ami kevesebb, mint 127, így a felvételi pont 127+120+100 = 347. Egyéb többletpontok nem tudnak számítani, mert a két emelt kiadja a maximumot, kivéve talán ha 30% alatt sikerülnek.) Szóval szerintem jól érted.
2012. aug. 1. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!