Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen közgazdasági szakközépi...

Milyen közgazdasági szakközépiskolába járni?

Figyelt kérdés

2012. júl. 31. 16:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Én abba jártam, és nagyon szerettem!

Később is jól jött, hogy tanultam közgazdaságtant, mert jogi egyetemre mentem, és ez a háttértudás hasznos volt (ráadásul az ottani elsietett közgazdaságtan-oktatás sokkal elnagyoltabb, mint, ami érettségire kellett).

Annyi volt a lényege, hogy 9-10. osztály ugyanúgy volt, mint bármelyik gimnáziumban, viszont 11-12-ben kettévált az osztály, és aki közgázra ment, annak nem volt utána biológia (12-re a fizika és kémia is kiesett), helyette lett közgazdaságtan, marketing, üzleti levelezés, meg hasonlók.

Érettséginél pedig a közgazdaságtan kötelezően kiváltotta az egyik, amúgy "választható" tárgyat.

2012. júl. 31. 16:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Én most járok közgázra. Utolsó évem fogom kezdeni. Nem kötelező a közgáz érettségi és ha még nem érdekel semmi más, viszont a gimit nagyon erősnek gondolod, akkor nyugodtan jelentkezz közgáz suliba. Utána még bármi lehetsz nem fontos ezen a vonalon folytatni a tanulmányaidat, viszont órákon sok hasznos dolgokat megtudhatsz és nem csak a gazdasági életből. Pl nálunk van olyan, hogy taniroda és ott megtanultuk a helyes viselkedést egy-egy tárgyaláson vagy pl az állásinterjún való részvételt stb. Ennek szinte minden szakmában hasznát tudod venni.
2012. júl. 31. 17:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Arra még számíts, hogy a lányok többségben lesznek. Nem tudom nálad előny e vagy hátrány. Nálunk pl 28 lány van és 5 fiú
2012. júl. 31. 17:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, szeptembertől fogok járni egy jó színvonalú közgazdaságiba. Igen, ezért akartam én is annyira, mert rengeteg olyan dolgot tanulhatok, ami egyszerűen kell az élethez.

:)

Köszönöm szépen a válaszokat.:)

2012. júl. 31. 20:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok, taniroda nekünk is volt. :)

De nekünk, mint írtam, a közgáz érettségi kötelező volt. :)

2012. júl. 31. 22:22
 6/7 A kérdező kommentje:
Amúgy hát igen...32 fős osztály, ebből 11 fiú..:D
2012. júl. 31. 22:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Ááá, az semmi, nálunk 28 fős osztály volt, és egy fiú. :P

De nem a közgazdaságtan miatt, hiszen mi is simán gimnáziumi osztálynak indultunk az első két évben, és amikor 10. után választani kellett, csak 4-5 embert maradt a gimi részen (mind lány), mi többiek (beleértve azt az egyszem fiút is), mentünk a közgázra --> szóval nálunk eleve ez volt az arány. :D

2012. aug. 1. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!