Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi legyek? Milyen intézményben...

Mi legyek? Milyen intézményben? Milyen szak? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Egyáltalán nem tudom, hogy mi legyek... Egyetemen szeretnék mindenképpen továbbtanulni, de nem tudom, hogy mik azok a szakok, amelyek elvégzéseivel munkalehetőségem is lenne itthon. Valamint milyen egyetemen/főiskolán? Biológia, angol, francia, töri, magyar megy. Matek 4-es szinten, fizika-kémia 3-as szinten. Szóval ha még orvosin szeretnék tovább tanulni, akkor a kémiát is tudnom kéne, de hiába próbálkoztam vele, nem szeretem, így nem is megy. Corvinusra nem szeretnék menni semmikép, más egyetemen/főiskolán gondolkodok. Ha tud valaki segíteni, írjon itt, vagy privátban. Egyáltalán nem tudom még, hogy mi legyek, azt tudom, hogy olyan, ami piacképes. Bocsánat a nem túl értelmes megfogalmazásért, de túl sok bennem a kérdés még...:) Köszönöm előre is a válaszokat!
2012. júl. 31. 15:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Ne az alapján dönts, hogy melyik tantárgy megy a gimiben. A jegyek és az érettségi nem tükrözi a valóságos tudást. Itt rontják el sokan, h elmennek orovsira, csak mert a biológia jól ment nekik. Nálunk biosz szakon is sok ilyen van, ki is buknak előbb vagy utóbb, mert itt nem magolni kell, amit ők csináltak gimiben, hanem érteni is, de azért annyira meg már nem érdekli őket.

Biztos van olyan, amiben kicsit tehetségesebb vagy, vagy már gondolkoztál rajta, h szívesen csinálnád hosszútávon is

2012. júl. 31. 15:36
 2/3 A kérdező kommentje:
Leginkább fotográfiát, vagy pszichológiát tanulnék, de sajnos a fotográfiával nem tudom mennyire tudnék megélni később, a pszichológiával meg a gondom az, hogy nem vennének fel, annyi pontom nem lenne szerintem, hogy felvegyenek. Most fogok nyelvvizsgázni angolból, és majd ha szükséges franciából is lehet, szóval a nyelvvel sincsenek gondjaim.
2012. júl. 31. 15:40
 3/3 anonim ***** válasza:
a pszichológia jó és nem képtelenség bekerülni! Ha az nem jön össze valami társadalomtudományi képzést ajánlok, amit külföldön tudsz hasznosítani! Elvileg most itthon a mérnökökre van szükség...
2012. aug. 1. 05:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!