Egyetemisták, Ti koleszosok vagytok?
Én koleszos voltam amíg nem végeztem. De volt koleszos haver utolsó évben már bejárós volt.
Hát... 141 km, gyorsvonattal állomástól állomásig 1:48.
Ha azt számoltam, hogy az állomás-egyetem táv 20 perc, Ő meg Óbudán lakott, onnan Kelenföld 45 perc.
Számold össze:
45+1:48+20+20+1:48+45= 5:46
Tehát ha egyetlen órája volt akkor is közel 6 órát utazott.
És egy hétn kétszer volt 8-tól bejárós órája, akkor a hajnali első vonattal jött. Ha jól emlékszem 4-kor indult otthonról...
Én biztos nem bírnám...
Persze kérdés honnan. Azért szerintem olyan 60-70 km lehet a lélektani határ, persze kérdés még az otthon-állomás és az állomás-egyetem táv. Mert látod esetében is 1:48 alatt 141 km-t tett meg, de a 45+20 perc alatt meg csak városon belül mozgott.
Ha közel laksz az állomáshoz és az egyetem is közel van hozzá akkor alár 100 km-ről is bevállalható.
De azért neki sem volt őszinte a mosolya főleg amikor "baz.meg" volt a vasúton: gázolt a vonat, leszakadt a felsővezeték, ellopták a kábeleket, stb.
És megspórolt 8100 forintot. Hát...
ÉS ő már utolsó évében járt, volt 4 tárgya. Nekem volt, amikor 15 tárgyam volt. Nem tudnám elképzelni, hogy reggel 8-ra lemegyek és mondjuk 19:30-kor kieset a padból rohanva a vonathoz.
Amúgy együtt jártunk egy órára 18:00-tól volt 19:30-ig. Ő leutazott 18:00-ra de 19:00-kor már ment el, hogy a 19:31-es utolsó gyorsvonatot elérhesse. 1 órát volt bent, utazott 5-öt...
Meg kolival megvan az a kényelem, hogy ha 8-9:30-ig van órád, utána 12:00-tól akkor visszabuszozol majd megint bemész az egyetemre. Persze attól függ milyen messze van a koli.
Nekem volt olyan, hogy 11-kor végeztem, 13:40-től volt órám. Hazamentem koliba, főztem ebédet, utána vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!