Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogyan lehet túlélni viszonyla...

Hogyan lehet túlélni viszonylag egy erős gimit?

Figyelt kérdés
Nos én nem ebbe a gimibe akartam menni, anyukám választott helyettem, de tudom hogy ő jót akar nekem.... és viszonylag tetszik a gimi CSAK sokkal erősebb, mint amit én választottam volna. Anyukám azért akarja, hogy ide menjek mert eszem az van hozzá és eddig nem igazán kellett használnom, az általánost (gyengécske volt) könnyen elvégeztem, több órás tanulások nélkül szin ötös voltam végig...
2012. júl. 29. 14:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Először is úgy hogy nem parázol rá már júliusban! :D

Simán túl lehet élni, mivel erős gimi nem is kell most szín 5ös legyél...! :)

Hidd el nem lesz vészes, majd az egyetem sokkal keményebb

lesz, és inkább örülj hogy most erős gimibe mész, mert majd nem fogsz csalódni, ha egyetemre mész tovább! :)

Nem kell parázni, nem vészes a gimi! :)

2012. júl. 29. 14:51
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Tanulj!!!

Én is erős gimibe mentem anno, kemény volt az eleje, de sikerült felvenni a ritmust. Az osztály nagy részét neves egyetemre vették fel (kb. tizet orvosira). Gimibe nem azért kéne menni, hogy a hátsód vakard, hanem, hogy utána ne papírgyárba vegyenek csak fel... Remélem érted.

2012. júl. 29. 14:51
 3/12 anonim ***** válasza:
22%

Szia!

Igazán nem akarok beleszólni de szerintem hiba volt anyukádra hallgatni..14-15 éves vagy dönthettél volna te is hiszen nem az anyukád jár be a suliba vizsgázni és nem Ő fog a könyvek felett görnyedni...és még lehet,hogy ígyis csak 4es leszel mindenből.mire oda jutsz hogy érettségi már az egész tanulástól elmegy majd a kedved és így lehet hogy egy életre bánni fogod hogy nem változtattál a dolgokon amíg még nem késő...:/

Szerintem nézz egy könnyebb gimit vagy középiskolát és ott végezd el a 4évet és ott érettségzz,mert így minden nap egyre nehezebb lesz! És mégvalami: soha nem értettem minek azt a gyereket nyúzni aki jófejű de egy laza suliba soha semi godnja nem lenne gondtalan tinédzserévek legalább ez legyen meg neked,utána már úgyis nehezebb lesz minden az életben boldogulni stb....

Szerintem merj változtatni!!:)

Nekem a gimi nagyon nehéz volt sima egyszerű talán még kicsit könnyített suliba végeztem el,de a matek mindíg egy szenvedés volt mindíg épp megvolt a 2es...Hál isten már rég nincs gondom ezzel!!:) A többi tárgyból jó voltam de soha nem voltam eminens nem kötött le a tanulás és nem is volt hozzá alap "jó fejem" Mindegy is itt most az a lényeg,hogy te mit szeretnél kezdeni az életeddel!

De ha elfogadsz egy tanácsot váltassz,mert nagyon bánni fogod a sok tanulást ami helyett mással is lehetett volna tölteni azt a boldog 4 vagy 5 évet :)

22/L

2012. júl. 29. 14:55
 4/12 anonim ***** válasza:
50%
Hát nálunk sokkal keményebben tanítottak, mint a város állítólag elit gimijében, ahol pirospontokra meg ilyenekre adnak 5-öst, addig nekünk rendesen megkövetelték az anyagot. Szóval innetől kezdve nem hiszek ebben az erős gimi dumában
2012. júl. 29. 14:58
 5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat... főleg a két elsőnek :) aranyosak vagytok, hogy itt nyugtatgatok... harmadikhoz lenne egy kérdésem... és most mit dolgozol vagy milyen egyetemre jársz ilyen könnyebb gimivel?
2012. júl. 29. 15:06
 6/12 anonim ***** válasza:
4. vagyok. Középsuliba jártam, nem gimibe, de az egyik legnehezebb szakra járok, biológis szakra. (igaz, könnyű bejutni, mert nem sok a ponthatár, de 2X annyi pontom is lett, mint a ponthatár). És simán megállom a helyem.
2012. júl. 29. 15:23
 7/12 anonim ***** válasza:
50%

Szia! A 3.válaszoló vagyok:)

Jelenleg Okj-s képzésben veszek részt ügyintéző titkárnak tanulok.:) Nekem ez megfelel,mindíg is érdekelt ez a terület :) Soha nem vágytam egyetemre számomra egy nehézség volt letenni az érettségit mint írtam a matematika miatt...:) Ha te úgy véled,hogy neked nem lesz gond 4 éven át tanulni (ami számomra felesleges pazarlás,mivel nem az erősebb gimitől veszik fel az embert az egyetemre hanem a pontok miatt) akkor tedd azt,szíved joga! Lehet,hogy én túl könnyelmű vagyok hozzád képest,vagy csak egyszerűen jóval másabb a felfogásom!:) Dönts úgy ahogy jónak látod!

2012. júl. 29. 15:41
 8/12 anonim ***** válasza:
27%

Az előzőkhöz még egy megjegyzés:

Számomra a lelki békém,és a nyugalmam mindíg fontosabb volt mint úgymond "megfelelni a társadalmi elvárásoknak,vagy akár a családomnak,szüleimnek stb" ezért is élek így és mindíg az egyszerűbb,könnyebb utat kerestem,mert nem szeretem a "felesleges" akadályokat az életemben...Így kiegyensúlyozott és boldog vagyok/lehetek!:)Ezért is javasoltam amit elsőre írtam!

Szép napot!:)

2012. júl. 29. 15:46
 9/12 anonim ***** válasza:

Ijesztésképp nekem olyan kemény volt a matek elsőbe, hogy nem is elsős anyagokkal kezdtünk hanem másodikos meg egyetemi matek is volt xD olyanokkal voltam körülvéve hogy megyei első meg országos matek versenyesek, és ők voltak kemény 2esek :D én meg 3:D első félévben a 25-ből 18an buktak meg:DDD

de amúgy nyugi nem lesz az olyan kemény, max az elsőfélév szokatlan lesz, utána látod hogy melyik tanárnál mi a követelmény onnantól sima ügy:D

2012. júl. 29. 16:12
 10/12 anonim ***** válasza:

Bajod nem lehet belőle, ha pedig nem tetszik egyszerűen sulit váltasz. Ezt akkor ajánlom ha túl gyors a tempó/csak a stréberekkel foglalkozik a tanár. Ilyen esetben többet ad 1 kevésbé "neves" gimi.

Talán jobb is ha most próbálod ki a gimit, mert a tanulástól való kedvet 1 rosszabb iskola is ugyan úgy elveheti. A lényeg ha nem tetszik tarts ki az állításod mellett és próbáld meg a másikat, ha tetszik pedig tanulj, ismerkedj, nézz ki magadnak 1 szimpatikus dolgot amivel később foglalkozni szeretnél. :)

2012. júl. 29. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!