Bolyai János MSZK mik a tapasztalatok?
bolyaiva nagyon könnyű bejutni, legalább is pár éve könnyű volt.
valamint akármennyit be lehet jelölni,de úgyis ofőd mindent el fog mondani
Én oda jártam, ott érettségiztem 2009-ben. Én nagyon szerettem. Jó volt a gyakorlati oktatása, mind a 4 évben volt műhelygyakorlat, ahol először kisebb lemezmunkákat kellett csinálni, később már elektronikai készülékeket úgy, hogy a doboz is sajátkezűleg készült alumíniumból. Nagyon szerette azt mindenki.
Tanárok is korrektek voltak, követeltek nagyon, de ha tanultál azért tartható volt a szint. 3.8-4 körüli átlag már nagyon jónak számított, tényleg követeltek. Cserébe az érettségire gyakorlatilag semmit nem tanultam, és gond nélkül megvolt a 4,5-ös átlag. Utána műszaki karra mentem egyetemen simán felvettek :)
Én ajánlani tudom, lelkiismeretes tanárokkal találkoztam ott. Voltunk műszaki versenyeken is, és jól szerepeltünk.
Rámjött a nosztalgia :)
Bejutni gyakorlatilag minden középfokú intézménybe könnyű főleg azért mert kevés a gyerek. Ez önmagában nem fokmérője.Van pár felkapott intézmény de ez önmagában nem mutat meg semmit.
Ha valami műszaki pályában gondolkodsz, esetleg egyetemre mennél villamosmérnöki, elektró, gépész, mechantronika, én ajánlom.
Szerintem egyike a legjobbaknak. Most konkrét adatokat lehetne keresni, 10000 féle mérőszám alapján hasonlítják össze őket...
Szerintem jó képzést ad én nem bántam meg. A volt osztálytársaim 2/3-a kb ment egyetemre.
Amúgy nem szabad felülni ezeknek az idióta számoknak, hogy "menj erős gimnáziumba mert ott 99,999999999999% megy egyetemre a középiskolákban meg csak 65,244892374892379%, ugyanis a középiskolákban sokan maradnak OKJ képzésre. Ugyanis a szakmacsoportos képzésben a 2 évből 1-et elismernek és csak 1 évet kell tanulnod, hogy Technikus legyél. Nálunk az osztály 90%-a maradt Technikusin. De utána mondom több mint a 2/3 ment egyetemre.
A statisztikák szerint mégis csak 10% tanult nálunk tovább érettségi után :S Tehát ezeknek ne ülj fel...
Semmi probléma, igyekszem válaszolni.
Az épület egy régi nagy patinás budapesti épület. Kívülről aprótéglával kirakott, és szépen karban van tartva. 1-2 éve cserélték az összes ablakot műanyagra.
Belül is szép, karbantartott, és vigyáznak is rá eléggé.
Van földszint-1.-2. emelet. Földszinten van úgy emlékszem 9 terem, az 1.-n talán 3 vagy 4? Ott vannak az igazgatósági termek, iroda stb. A 2.-on meg van 6v7 terem. Aztán a földszintnél picit leljebb volt 3 számtógépterem, és ha jól tudom az alagsorban is kialakítottak új termeket. Már nekünk is volt odalent óránk ilyen otthonosan berendezett klubhelyiség volt ott, azt úgy tudom termekké alakították át.
Emellett a kollégium épületében az alsó szint is az iskoláé, ott vannak a műhelyek. A épület végében van 3 műhely, míg a hosszanti folyosón 3 mérőlabor, a másik végen még 3 műhely és a gépterem.
Udvara van, focipálya is van. Ilyen kisebb méretű aszfaltos. Meg van egy tesiterem, az is új burkolattal, most lett felújítva.
A műhelyek is karban vannak tartva, meg a tanárok vigyáznak, hogy a diákok vigyázzanak rá :) Jól műszerezett és felszerelt, mindig minden megvolt, ami csak kellett.
Nagy gépek: Lemezdaraboló, lemezhajlító, esztergagépek, marógép. Azóta lehet van már más is, ezek voltak amikor ottvoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!