Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen OKJ-s képzéseket...

Milyen OKJ-s képzéseket ajánlotok?

Figyelt kérdés
Nem tudom mit válasszak, de azt már eldöntöttem, hogy mindenféleképpen emelt szintű legyen. A lényeg, hogyha elvégzem, akkor sikeresen el tudjak helyezkedni és legyen egy biztos, jó fizetésem.

2012. júl. 25. 14:19
 1/10 anonim válasza:
Mindenki mondja majd semmilyent, mert szar. Olyan szar hogy nem is vizsgáztam már félig megvan az állás :D Persze ha van ismeretség. !!!!!
2012. júl. 25. 14:22
 2/10 anonim ***** válasza:
OKJ-s fizetésből nem igen fogsz meggazdagodni. Menj ápolónak, ott szinte biztos az elhelyezkedés! A fizetés 90 ezer körül van.
2012. júl. 25. 14:40
 3/10 A kérdező kommentje:
Azért akarok egy OKJ-t mert az plusz pont a felvételinél... majd jövőre.
2012. júl. 25. 14:42
 4/10 anonim válasza:

Először azt írtad elakarsz vele helyezkedni, most meg + pontnak, nem mindegy.

Ha elakarsz helyezkedni vele akkor rendes szakma pl. szakács, pincér, ápoló stb. (idegenforgalmi, informatikus képzések nem érnek semmit + azok sem amik különféle menedzserek, de iskolája is válogatja, jelentkezés előtt informálódj).

Ha + pontnak kell akkor érdemes olyan szakra jelentkezni amilyenre egyetemre is fogsz, mert akkor lesz némi tudásod előre. pl. ha pénzügy felé mész akkor olyan szakra, ha nincs olyan ami ebben segíthet akkor továbbra is a rendes szakmák. Szakács, pincér, ápoló, szociális gondozó stb. stb. Ezekkel külföldön is el lehet helyezkedni ellenben a sok szakemberes hülyeségekkel. Mindenre van már szakember. Wc pucoló menedzser, takarító menedzser, ajtó nyitás menedzser és társai felejtős.

2012. júl. 25. 14:50
 5/10 A kérdező kommentje:

Úgy értettem, hogy legyen egy jó OKJ-s képzésem, ha esetleg nem vesznek fel jövőre sem.

Szülésznőnek jelentkeztem, akkor ha valamilyen egészségügyi OKJ-t választok, akkor jól jövök ki.

2012. júl. 25. 15:13
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Biztos vagy benne, hogy tetszeni fog a szülésznői pálya? Én is egészségügyben tanulok, voltam sok szülésen már. Voltak idén is szülésznő tanulok, de semmit nem értettek az egészhez, pedig harmadévesek voltak... A szülésznő vezeti le az egész szülést, az orvos csak nyomja a babát kifelé, és összevarrja az anyukát. A szülésznő feladata a szívhang figyelése, ami nagy felelősség, hisz ha bármi ilyen probléma lép fel szülésnél, akkor őt veszik elő. A legtöbb intézményben nem szülésznői feladatot kell ellátnod, mert félévente cserélnek. Mondjuk kezdesz a szülőszobán, ahol szülésznőként dolgozol, de mivel több szülésznő is van, és ők is szeretnének lenni ott, ezért találták ki a cserélgetést. Így mondjuk fél év múlva mész a kismamákhoz, majd megint fél év múlva a nőgyógyászati részre, ahol ápolói feladatot kell ellátnod. Tehát több ápolói feladatod lesz, mint szülésznői. Ha érdekel, akkor azt is elmesélem, hogy 40 szülést kell levezetni a suli befejezéséig. A legtöbb intézményben nincs sok szülés, így nem tud mindenki ennyit levezetni, de ettől függetlenül mehetsz vizsgázni. Ebből következik, hogy a gyakorlatban sem leszel valami tapasztalt, ha nem állsz oda, és nem akarod rögtön csinálni. Senki nem fog könyörögni, hogy állj oda, csináld. Ha nem vagy talpraesett, akkor te viheted szüléshez a gömbtörlőt (vattabucit), és még sok ilyen "csicska" feladatot láthatsz el. Tanácsolom neked, hogy most válassz egy egészségügyi pályát (pl. ápoló), menj több szülést megnézni, kérdezgesd a szülésznőket a munkájukról. Amúgy nem keresel szülésznőként sokat. Ha meg leszel fogadott szülésznő, akkor nem marad sok szabadidőd. Amúgy is az anyukák olyan szülésznőt fogadnak, akiről tudják, hogy jó, vagyis nem egy pályakezdőt. Ha esetleg van kérdésed a szülésről, a munkáról, a fizetésről, vagy bármiről, amire esetleg tudok válaszolni, akkor szívesen megteszem! :)
2012. júl. 25. 15:44
 7/10 A kérdező kommentje:

Sosem voltam még szülésen. Hogy van lehetőség elmenni megnézni párat?

És köszi a segítséget! :)

2012. júl. 25. 17:46
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát elmész tanulni ápolónak (OKJ). Első évben mentek a szülészetre gyakorlatra. Én is voltam többször is. Császárra és abortuszra is lehet menni, ha ott vagy gyakorlaton. Ha most úgysem vettek fel szülésznőnek, akkor menj OKJ-ra, és legalább meglátod, hogy bírnád-e szülésznőként. Szülésznőnek csak akkor menj, ha az ápolói munka is tetszik. Ápolóként kell pelenkázni, fürdetni első évben, szóval ami az alapápoláshoz tartozik. Ezeket neked is kell csinálni, akkor is ha szülésznő vagy, hisz ahogy már említettem, a legtöbb helyen a szülésznő nem csak a szülőszobán van. És a nőgyógyászati osztályon is van azért munka, ha érted mire gondolok...
2012. júl. 25. 18:03
 9/10 A kérdező kommentje:
Sokat gondolkodtam ezen, nem vagyok benne 100 %-ig biztos, hogy ott a helyem, mert szúrni nem szeretnék. Csak ötletem meg nincs... Te minek tanulsz pontosan? És hol?
2012. júl. 25. 18:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Én OKJ-s ápolónak tanulok. Hát a szülésznőnek kell bökni, mert vért kell vennie, meg injekciót is kell beadni, mivel ápolói feladatokat is tudnod kell. Ezt a pályát akkor válaszd, ha bírod a véres látványt, mert szülésnél van vér, kaki, pisi... Én bírom a látványt, így nekem a szülés is tetszett! Ha nem akarsz bökni, akkor ne válassz egészségügyi pályát! :)
2012. júl. 25. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!