Akit fizetős helyre vettek fel az minek örül?
Egy csomó ismerősöm kiírta, hogy jajj, de jó, mert felvették, ide vagy oda. De olyan szakra, ahova 460 pont feletti az államis bejutás. Kétlem, hogy azt elérték volna, bár elég jó suliba járok.
De őszintén, van olyan, aki örül, hogy felvették fizetősre? Az évi többszázezer ft. Mi nem vagyunk szegények, de én akkor valami más szakra mennék inkább,mert az a pénzt kb sosem térül vissza.
Van olyan, akit a gazdasági szakok érdekelnek, amik ugye fizetősek. Tegyük fel, hogy turizmus-vendéglátást akarok tanulni, de nincs államilag támogatott, csak fizetős. Felvesznek, persze, hogy örülök.
Nem csak azt kell nézni, hogy fizetős...
408 pontom van. Tettem egy emelt érettségit, és van nyelvvizsgám is, szóval nem vagyok idióta.
Nos, engem csak fizetősre vettek fel, és majdnem sírtam örömömben. Hogy miért? Azért, mert pszichológiára vettek fel végre. Évek óta próbálkozom (eddig még a fizetős sem jött össze), most pedig végre összejött.:) Soha többé nem mennék másik szakra, próbálgattam már, de otthagytam, mert utáltam. Nekem ez a hivatásom, muszáj pszichológusnak mennem, szívvel-lélekkel fogom csinálni. A szüleim megértik, hogy ez az álmom, és fizetik nekem a tandíjat, de azért meg fogok próbálni úgy tanulni, hogy átvegyenek államira.:)
Jah, és pszichológián fizetősre sem alacsony a ponthatár, ezért is meg kell dolgozni.
Problem?!
Én megértem. Mert én is nemzetközi gazdálkodást akarok tanulni.Jövőre érettségizem. Kb oylan 420 pontot össze is tudok szedni. (már van egy felső fokú nyelvvizsgám és októberben teszek a második nyelvből egy emeltet) Szóval a 420 pont az nem kevés, de a 470 közelébe sem ér, mint ami most kell erre a szakra.
De fizetni nem akarok, mert nem látom, hogy megtéülne.
Persze van még időm filózni, meg az is igaz, hogy ha meg államis lennék, akkor itthon kéne dolgoznom. Ami elől nem zárkózom el, de szertném, ha ott lenne a lehetőség, hogy kimehetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!