Akit fizetős helyre vettek fel az minek örül?
Egy csomó ismerősöm kiírta, hogy jajj, de jó, mert felvették, ide vagy oda. De olyan szakra, ahova 460 pont feletti az államis bejutás. Kétlem, hogy azt elérték volna, bár elég jó suliba járok.
De őszintén, van olyan, aki örül, hogy felvették fizetősre? Az évi többszázezer ft. Mi nem vagyunk szegények, de én akkor valami más szakra mennék inkább,mert az a pénzt kb sosem térül vissza.
annak, hogy legalább esélyt kapotta diplomaszerzésre..
Én hiába próbálkozok újra kéne érettségiznem vagy 2 tárgyból. De ha meg is lenne ami ugye legalább egy év, akkor sem tudom hogy sikerül e majd összehozni az anyagi bázist a dologhoz meg a suli mellett a stabil munkahelyet.
Csak szaladnak az évek mellettem, egyik melóhely jön a másik után, lehetőség meg sehol...
Engem fizetősre vettek fel, örülök is neki meg nem is. Egyrészt örülök, hogy tovább tanulhatok és azt ami érdekel. De célszerűbbnek láttam ,hogy kifizetem a pénzt azért, hogy egy normális, nehezebb szakot tanuljak( nemzetközi gazdálkodás), mint hogy ingyen tanuljak germanisztikát, amivel semmit sem érek.
Csalódott meg azért vagyok, hogy egy év alatt 401ről 465-re emelkedett a ponthatár, és mindent beleadtam a tanulásba hogy jól sikerüljön az érettségi így lett 436pontom és felvettek oda, ahol 260 a ponthatár. Így kicsit feleslegesnek érzem a belefektetett energiám. De a nemzetközi gazdálkodás volt a vágyam és a lényeg, hogy azt fogok tanulni.
Még az a legjobb, amikor előadják, hogy állami ösztöndíjasok.Na persze én meg hívő vagyok.
Különben a sok pontos szakért tanuljanak sokat .Egyet se engednék pénzért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!