A pesti Apáczai Csere János Gimiben lehet ilyet? (lent)
Mivel a műszaki egyetemre szeretnék majd menni (most 8.-os leszek, jövőre felvételizem), sokan mondták, hogy akkor előnyös lenne matek tagozatra menni. Eddig németet tanultam egész általánosban, viszont szeretném elkezdeni az angolt gimiben, annyira legalább, hogy gimi végére le tudjak tenni egy középfokút vagy legalábbis el tudjak lenni pl Angliában. Azt nem tudom pontosan, de gondolom, hogy 9.-től fel kell venni egy második nyelvet is. Szóval ha ez így van (2. nyelv felvétel), akkor azt a nyelvet totál kezdő szintről kezdik? Mert én most magántanárnál spanyolul tanulok, és ha nem a legelejétől kezdik a 2. nyelvet, akkor én azt választanám 2.-nak, de azt sem tudom, hogy az Apáczaiban van-e spanyol. A honlapjukon meg nem nagyon találtam szinte semmi érdekeset.
Tehát olyan van, hogy emelt óraszámban matek és totál kezdő angol?
Válaszokat köszönöm!
Nem indul teljesen kezdő szintről angol, ha még nem tanultad, akkor nem választhatod, ha mindenképp azt akarod tanulni, akkor kezdjél el angolt tanulni, hogy legalább egy erős alapfokod legyen, mire megírod a szintfelmérőt.
2. nyelvet nem választhatsz, az a tagozatodtól függ. Spanyol nincs és a jövőben nem is lesz.
Azt tudod, hogy mennyi az esélyed bekerülni?
köszönök minden választ
azt hogy érted, hogy tudom-e, hogy mennyi az esélyem bekerülni? de ha arra gondolsz kitűnő a tanulmányi eredményem, németből pedig van egy A1-em és jövőre lesz A2-m.
Első nyelvnek csak az angol van. Van szintfelmérő, de ha jól tudom, akik németet tanultak, azoknak nem kell megírni, és beosztanak a "gyengébb" csoportba. Bármelyik csoportban meg tudod tanulni a nyelvet, ha nagyon jól megy, akkor később erősebb csoportba is kerülhetsz.
Spanyol nyelvet nem lehet tanulni, a 2. nyelvet nem te választod ki, hanem a tagozattal kapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!