Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tudnátok ajánlani, Budapesti...

Tudnátok ajánlani, Budapesti középiskolákat?

Figyelt kérdés
Lehetőleg nulladikos angolt(az alapoktól, nem haladó szinttől) vagy olyat amelyikben nagy hangsúlyt helyeznek a nyelvekre, Budán vagy környékén.

2012. júl. 10. 16:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Nem Buda, de csak 4 villamosmegállóra van a hídtól a Madách Imre Gimnázium, itt van nyelvi előkészítős nulladik, illetve van sima haladó német-kezdő angol is. Nyelveken van a hangsúly főleg, ezt tiszteletben tartják a nem-nyelvtanárok is.
2012. júl. 10. 16:40
 2/18 A kérdező kommentje:
Bocsi, azt elfelejtettem kiírni hogy lehetőleg ne legyen egyházi...
2012. júl. 10. 21:07
 3/18 anonim ***** válasza:
Keleti Károly Közgazdasági Szakközépiskola, idén kezdődött el egy holland program a suliban, amiben én is részt vettem, ez egy angol tanfolyam, ahol a gazdasági tárgyakat angolul tanulhatod
2012. júl. 10. 22:44
 4/18 anonim válasza:

Erzsébeten a Német Nemzetiségi Gimnázium,nagyon jó suli (bár német szokásokkal,tánc,népviseleti ruha a tánchoz stb...) itt inkább a németen van a hangsúly mert valami spéci nyelvvizsgát ad,de angolból is garantálnak egy minimum középfokút:) 2 'nagyosztály' indul minden évben és mind a két osztályt 2x15 fős testvérosztályra szedik szét.

A osztály 'kezdő' német,normál angol 20 német óra 4 angol óra/hét

B osztál 'haladó' német,emelt angol 12 német óra 5 angol óra/hét

2012. júl. 19. 17:36
 5/18 A kérdező kommentje:

Köszi, de elvileg meglesz a középfokú német nyelvvizsgám jövőre, úgyhogy jobb lenne inkább a 12 angol 5 német...

Igazából felsőfokú angolt szeretnék lerakni a gimi végére, ezért nem hinném hogy a heti 5 angol elég lenne. De azért köszi!

2012. júl. 30. 22:28
 6/18 anonim ***** válasza:
Első vagyok, ha felsőfokú angolt szeretnél, akkor a Madách jó, mert első évben 12 angol, és nincs második nyelv, csak ha akarsz német szintentartóra járni, és csak tizediktől jön a második nyelv, aminek választhatsz sok mindent, mert angol a fő nyelved.(én nem választhattam, mert nekem a főnyelv a francia, úgyhogy automatikusan angol a második) tizedikben heti 5 angol van, utána már nem tudom hogy vannak elosztva.
2012. aug. 4. 18:08
 7/18 A kérdező kommentje:
Még annyit hogy a Budai oldalon lakom...11, 12, 2.ker. és Budaörs lenne a legideálisabb helyileg...
2012. szept. 12. 22:48
 8/18 A kérdező kommentje:
A Madáchba sajna nincs kezdő angol...
2012. szept. 12. 22:52
 9/18 A kérdező kommentje:
Vaaagy...! Félrenéztem és mégis van...
2012. szept. 12. 22:53
 10/18 anonim ***** válasza:

A Madách az nagyon jó suli, de ami még nagyon jó, a nyelvek szempontjából, az a Szent László. Több tagozaton is van NYEK-es osztály (biológia-kémia, tömegkommunikáció és informatika), elvileg 5. végére meglesz az angol felsőfok, plusz az ilyen osztályokban több rálátásod lesz pl. a kémiára, vagy médiára, informatikára. Ha egyik sem érdekel különösebben, akkor az informatikára mennék, hiszen manapság az is nagyon fontos. A Szent László egyébként minden szempontból jó suli: közösség, oktatás, nyelv. Igaz, a X. kerületben van, Kőbányán.

Még ami NAGYON erős angolból, az a Karinthy Frigyes Gimnázium, aminek van angol és német kéttannyelvi része is, illetve emelt angol van még. Kéttan részen adott a nyelvi előkészítő (0.) osztály.

Remélem, segítettem. :))

2012. szept. 15. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!