Mit gondoltok a Károli Református Egyetem jogi karáról?
Jelenleg az ELTE ÁJK-n vagyok másodéves, de nem élő embernek való ez az egyetem. Főként úgy, hogy nem érdekel a jog, a római joggal is csak küszködök. Csak azért jelentkeztem a jogra, mert szerettem a magyart és a törit. Már így is van egy év csúszásom az ELTE-n, a római jog miatt, amit csak most, másodévben tudok csinálni. 2010-ben iratkoztam be, és akkor vezettek be egy új hülye tantervet, miszerint szinte minden előfeltételes és minden tárgy épül már mindenre. Az állam ugye 12 félévet fizet, az ÁJK pedig alapból 5 év, a hatodik évem pedig a csúszás miatt már megvan. Ha most nem sikerül a római jog szigorlat, én még egy évet nem töltök a semmivel, hanem az lenne a legjobb, ha átmennék egy másik egyetemre. Sokan, akik nem bírják az ELTE-t, a Pázmányra igazolnak át, az is egy alternatíva, de szeretném, ha a Károliról is tudnék infókat, mert az is szóba jöhet. Kérem, hogy akik oda járnak (akár Károli, akár Pázmány, sőt akármelyik másik jogi kar), osszák meg velem a tapasztalataikat. Mit gondoltok, mi lenne a legcélszerűbb megoldás?
Köszönöm előre is, tényleg!
hát, igen
"a római jog mondja meg, lesz-e az ember jogász, a polgári jog meg, hogy mikor "!!!
Nem ajánlom neked a Károli jogi karát.Akkor inkább Pázmány...Egyszerűen alig tudnak elhelyezkedni az itt végzettek,a képzés színvonala messze a másik kettő mögött kullog.
egy Károlis
Köszi a választ!
Akkor te miért a Károlin tanulsz? :) Nem akarsz átjelentkezni a Pázmányra, esetleg az ELTE-re?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!