Jövőre felvételizem. Milyen (jobb fajta) gimnáziumok vannak a IX. Kerület közepében?
Figyelt kérdés
A Corvin negyed közelében lakom, és maximum 20 percre lévő gimik érdekelnének. 4. óta kitűnő vagyok, szóval a tanulás nem probléma. Eddig az Eötvös József a legbiztosabb, de a Vörösmarty-n is gondolkozom. Ötletek?2012. jún. 24. 13:36
1/7 anonim válasza:
Eötvös jó suli, de arrafelé van még a Veres Pálné és az Apáczai is amit érdemes átgondolni.
2/7 A kérdező kommentje:
Egyik barátom az Apáczaiba járt, és eléggé leírta, meg itt sem olvastam róla túl jókat.
2012. jún. 24. 13:55
3/7 anonim válasza:
Hidd el hogy nem rossz, én is oda jártam. Sokan azért utálják mert versenyistállónak tartják de nem jártak oda, mások oda jártak és nem tetszett nekik a magas követelmény. De valamiért mégis az ország egyik legerősebb gimije, majdnem mindenkit az első helyre vesznek föl egyetemen, és rengeteg versenyeredményük van mind itthon mind nemzetközi szinten. A tanárok pedig országos szinten elismertek (Villányi Attila kémiából, Száray Miklós történelemből...).
4/7 anonim válasza:
3#: Elhiszem hogy erős suli, de az hogy felvesznek-e egyetemre csak az érettségidtől függ, és az év végi jegyeidtől. Legalábbis most.
5/7 anonim válasza:
Erős suli -> jobb érettségi -> jobb helyzetből indulsz mind felvételin, mind az egyetem elején amíg a középsulis alapokra építenek.
6/7 anonim válasza:
MI az hogy jobb érettségi? Az érettségit központilag készitik el és küldik el az iskoláknak. Az meg egy dolog hogy jobb alapok, de most a felvételiről volt szó
7/7 anonim válasza:
-.- jobb tanításból következik hogy jobb lesz az illető érettségije. Az osztályomban (természettudományi tagozat) 94% lett a matek érettségi átlag (közép+emelt). Ennyit számít egy jobb középsuli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!