Valaki elmondaná, hogy mi annak az oka, hogy a Pannon egyetemen nagyon alacsony a felvételi pont vegyészmérnöki karra?
Szerintem ugyanolyan jó Veszprém és Pest is. Itt a különbség csak a vidék és főváros miatt van. Inkább a hangulat miatt szoktak átmenni egyik egyetemről a másikra attól függően, hogy ki hol érzi magát jobban.
Nekem közgázzal volt, hogy a BME-n kezdtem, és Debrecenbe átjöttem. Barátnőm Corvinus-os volt, és kiderült, hogy Debrecenben sokkal erősebb volt a képzés, mint Pesten. Saját magam tapasztaltam.
Ha viszont utálod Pestet, ne menj oda! Csak szenvedni fogsz (szintén saját tapasztalat :D)
Egyébként a munkaerőpiacon úgy tűnik egyes helyeken (főleg multik) még azt se nézik, hogy egyetemi vagy főiskolai diplomád van. Minket a BGF-esekkel teljesen egyenértékűnek tekintenek például. Mondjuk ez közgáz, a mérnököknél biztos máshogy van.
Silber-el értek egyet.
Én úgy tudom, hogy a ponthatár alacsonyabb Veszprémben, mint Pesten, de ment maradni baromira nehéz. Tanulni kell, de nem is keveset!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!