Ha egy pont hiányzik a felvételihez elképzelhető, hogy talán még felvesznek?
1000000% hogy nem. Annó nekem is egy pointon múlott, a kérdés nekem is megfordult a fejemben, de egyvalamit mondott a felvis ügyintéző: Több százezren jelentkeznek, abból ha csak 1 ezreléküknek (ennél többnek amúgy) hiányzik pont egy pontja és nekem megadják a többinek miért nem? Hopp 2-300 embert megint felvettek. De akkor jogos a 2 ponttal lemaradottak reklamációja, nekik is 1 ponton múlik hozzám képest... És így tovább.
Egyedül eljárási hiba esetén lehet reklamálni de akkor több pont híjján is korrigálnak és felvesznek. (Pl nem számoltak el jogos pontot stb.)
2. A felvételi ponthatárnál egy ponttal kevesebb pontot értem el, mit tehetek?
Amennyiben a jelentkező felvételi pontszámát helyesen állapították meg és nem érte el az általa megjelölt képzés esetében a felvételi ponthatárt, úgy sajnos nincs lehetőség arra, hogy az adott képzésre felvételt nyerjen. Ebből a szempontból tehát irreleváns, hogy egy vagy több pont hiányzik a felvételi ponthatárig, mivel a felvételi ponthatár egy objektív mutató, amelyet a jelentkező vagy elért és felvételt nyer, vagy nem ért el s ebben az esetben felvételt sem nyerhet. (Az adott képzésre ugyanis ponthatár alatti eredménnyel senki nem sorolható be, azt pedig, aki a ponthatárt elérte vagy meghaladta, kötelező besorolni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!