Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek 23-24 évesen...

Szerintetek 23-24 évesen valaki öreg egy Egyetemhez (3éves)?

Figyelt kérdés

2012. jún. 19. 21:55
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
0%
Három éves képzésben nem kapsz egyetemi diplomát tudtommal az csak egy oklevél amivel lehet mesterképzésre jelentkezni + 2 év és utána lesz egy diplomád.
2012. jún. 19. 22:35
 12/31 A kérdező kommentje:
Áhám, akkor márt értem miért van alapképzés és mesterképzés is. Na, így azért már világosabb a helyzet, köszönöm a felvilágosítást erről.
2012. jún. 19. 22:40
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeséget írsz. Alapképzés után is kapsz diplomát, más kérdés, hogy a régi 5 éves képzéssel egyenértékű diplomád a mesterképzés elvégzése után kapott diplomáddal lesz.
2012. jún. 19. 22:58
 14/31 A kérdező kommentje:
Akkor tulajdonképp mi a különbség a 2 diploma között ?
2012. jún. 19. 23:04
 15/31 anonim ***** válasza:
A 3 év után (alapképzés), a régi rendszernek megfelelő főiskolai diplomát kapsz. Ha felvételizel újból és folytatod 2 évig (mesterképzés), akkor kapsz egyetemi diplomát. A kettő között annyi a különbség, hogy jobban elmélyül a tudásod. A való életben nem igazán fizetik meg neked azt a plusz 2 évet, maximum ha már pozícióba kerültél és folytatod tanulmányaidat, hogy magasabbra juss.
2012. jún. 19. 23:58
 16/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kimerítő, és lényegre törő válaszodat. Úgy gondolom, hogy nekem a 3 éves képzés elég lesz az én szakmámban.
2012. jún. 20. 00:04
 17/31 anonim ***** válasza:
Még annyival kiegészíteném, hogy az évek száma alapján tök mindegy, hogy főiskolára vagy egyetemre jársz. A képzésed itt is ott is 3 éves lesz, azaz hiába jársz egyetemre a diplomád, akkor is főiskolai szintnek megfelelő lesz. A bolognai rendszerben csak nevében maradt meg a főiskola és egyetem kifejezés, az egyetem sem 5 éves már. Plusz 2 év után viszont főiskolán is egyetemi diplomád lesz. Kicsit vicces, de így van. :) Ha azután is folytatod tanulmányaidat, akkor lehetsz doktor. Dr. bárki lehet, akár egy balett-táncos is, nem úgy mint régen.
2012. jún. 20. 00:05
 18/31 anonim ***** válasza:
69%

De a három éves alapképzéssel fele annyi munka lehetőségre jelentkezhetsz. Azért nem ér annyit mint a régi főiskola.

Például tanárképzésben elvégzed a magyar alapképzést. Ezzel sehol nem lehet tanítani még általános iskolában sem, így sok értelme csak az alapképzésnek nincs.

Vagy például infó-könyvtár alapszakkal sem lehet könyvtárban dolgozni. A mesterképzés igen is megéri.

2012. jún. 20. 00:09
 19/31 anonim ***** válasza:
Ez igaz, de a szakodon múlik, hogy megéri vagy sem a mester. Nekem nem éri meg egyelőre.
2012. jún. 20. 00:10
 20/31 A kérdező kommentje:
Amúgy nekem animáció szak, az ami meglesz csak ugye alapképzésen animáció készítő néven fut, mesterképzésen meg animáció tervező. Meg ebben a szakban is a program használat ami nagyon fontos, magyarán szólva "gyakorlat". De nagyon imádom.
2012. jún. 20. 00:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!