Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » SZERINTETEK EZ JÓ ÉRETTSÉGIRE?

SZERINTETEK EZ JÓ ÉRETTSÉGIRE?

Figyelt kérdés

Az egyik irodalom tétel az "irodalom határterületei".

Film adaptációval a legjobb példát felhozni. Talátlama neten olyan írást,a hol a Gyűrűk Ura van példaként írva, és kicsit részletezve. Tatláltam olyat,a hol a Rómeó és júlia Zeffirelli féle filmje, de olyat is, ahol a '96-os moder változatról írnak.

Ezek alapján, szeritnetek is elhet példa:

A könyv: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal.

A film-adaptáció: Szárnyas Fejvadász.

Mind a köynv, mind a film neves science fiction ugyebár. És szerintem a szépirodalmi értékük is egyértelműen elég.

Szóval, ha egy fantasy, a Gyűrűk Ura lehet a tételben, akkor ez is szerintem. Nem?

Bár a Gyűrűk URa jó, emrt elhet arról beszélni, hogy a világháborús eseméyneknek milyen szimbóluma a könyv is. Viszont a science fiction mindig is nagyobb krédésekkel foglalkozó műfaj volt.

2012. jún. 19. 13:56
 1/8 A kérdező kommentje:
Van egy pár elgépelés, bocsánat, siettem.
2012. jún. 19. 13:56
 2/8 anonim ***** válasza:

nekünk is ugyanez a címe: az irodalom határterületei

mi a Moliére című filmet megnéztük és arról kell majd beszélni :) Neked is ajánlom.

2012. jún. 19. 13:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Sorstalanság!!!!
2012. jún. 19. 14:32
 4/8 anonim ***** válasza:

nálunk homérosz Iliász - Trója összehasonlitás..

de am sztem az is jo. de akár harry potter is lehetne xdd

2012. jún. 19. 15:51
 5/8 A kérdező kommentje:

Csak mert olyan kéne, amiről tudok beszélni úgy, hogy csak a tételfelvezetőt tanultam meg.

Ezt meg olvastam, a filmet láttam.

De az Íliász- Trója is jó.

2012. jún. 19. 16:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekünk a kedvenc könyvünk alapján kellett bemutatni az "olvasmányok iránti szükségletet", tehát hogy mit olvasnak ma az emberek.
2012. jún. 19. 17:10
 7/8 A kérdező kommentje:

Véül:

Tóték / Isten Hozta Őrnagy úr

összehasonlítást mondtam.

2012. jún. 21. 16:19
 8/8 anonim ***** válasza:

Az nagyon jó kérdező!

Én is a Tótékat választottam annál a tételnél.:)

19/F

2012. jún. 22. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!