SZERINTETEK EZ JÓ ÉRETTSÉGIRE?
Az egyik irodalom tétel az "irodalom határterületei".
Film adaptációval a legjobb példát felhozni. Talátlama neten olyan írást,a hol a Gyűrűk Ura van példaként írva, és kicsit részletezve. Tatláltam olyat,a hol a Rómeó és júlia Zeffirelli féle filmje, de olyat is, ahol a '96-os moder változatról írnak.
Ezek alapján, szeritnetek is elhet példa:
A könyv: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal.
A film-adaptáció: Szárnyas Fejvadász.
Mind a köynv, mind a film neves science fiction ugyebár. És szerintem a szépirodalmi értékük is egyértelműen elég.
Szóval, ha egy fantasy, a Gyűrűk Ura lehet a tételben, akkor ez is szerintem. Nem?
Bár a Gyűrűk URa jó, emrt elhet arról beszélni, hogy a világháborús eseméyneknek milyen szimbóluma a könyv is. Viszont a science fiction mindig is nagyobb krédésekkel foglalkozó műfaj volt.

nekünk is ugyanez a címe: az irodalom határterületei
mi a Moliére című filmet megnéztük és arról kell majd beszélni :) Neked is ajánlom.

nálunk homérosz Iliász - Trója összehasonlitás..
de am sztem az is jo. de akár harry potter is lehetne xdd
Csak mert olyan kéne, amiről tudok beszélni úgy, hogy csak a tételfelvezetőt tanultam meg.
Ezt meg olvastam, a filmet láttam.
De az Íliász- Trója is jó.

Véül:
Tóték / Isten Hozta Őrnagy úr
összehasonlítást mondtam.

Az nagyon jó kérdező!
Én is a Tótékat választottam annál a tételnél.:)
19/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!