Ha nem vesznek fel orvosira, akkor minek tanuljak?
Jövőre végzek. Ki tudja, mi lesz már addigra, hiába hiány van orvosokból Magyarországon, már akár a csillagos ég is lehet a határ, és mindenre fel kell készülni :(
Első helyen a SOTE-ÁOK-t jelölném meg. És mindenképpen Pestre szeretnék menni. De aztán mi legyen? Gyógyszerész? Vegyészmérnök? Biológus? Légyszi' olyat mondjatok, amivel külföldön is el lehet helyezkedni!
Előre is köszönöm! :)
Ejj, de értetlen vagy. Mondom HA nem vesznek fel. Te papolsz itt arról, hogy mindenre gondolni kell.
Gondoljunk arra, hogy nem vesznek fel.
Miért nm írod újra ez esetben az érettségit, és felvételizel újra, ha olyan nagyon fontos neked az orvosi?
Kedves kérdező: az egyik válaszodban azt írtad h nagyon vonz a főváros, éjszakai fények, hangulat, stb. Ha orvosnak mész, akkor nem valószínű h ábrándos tekintettel fogsz éjszaka ballagni Pest sétálóutcáin (azok a bölcsészek :P ), hanem széttanulod az agyadat :) Nekem az egyik ismerősöm Szegeden van az orvosin, államin, és előtte nagy partizós volt meg minden, de mondta h egyszerűen most semmire nincs ideje, és egyszer ment be másnaposan az anatómia gyakorlatra (vagyis boncolásra) és rögtön megfogadta h többet ilyet nem csinál. Ezzel a történettel csak azt akarom érzékeltetni, h az orvosin totál megváltozik a daily routine. Nekem az a véleményem, ha mindenáron orvos akarsz lenni, akkor csak orvosit jelölj be, mondjuk Semmelweis, Szeged, Pécs sorrendben, de a sorrend az részletkérdés. A Semmelweisre asszem idén 435 volt a ponthatár, az nem olyan embertelen. Sztem mindegy h melyik városban tanulsz hajnali háromig, meg aztán bulizni is tudsz minden városban.
Am én az ELTEn vok biológia bsc-s, és meg kell erősítenem azt h főleg növényekről-állatokról tanulunk.
Sok sikert kívánok a továbbtanuláshoz :)
Ha vidékről (pláne faluról, kisvárosból) akarsz Pesti ronggyá szívatós egyetemre jönni mint például a SOTE akkor azért gondold meg ezt kétszer is.
Ha a pesti élet vonz akkor az orvosi egyetemnél rosszabb helyet keresve sem találhatnál ennek a kiélvezésére mert beszarni sem lesz időd nemhogy a pesti élethez, hacsak nemvagy gigazseni aki mondjuk 4szer gyorsabban tanul mint az átlagember (vannak azért ilyenek pesti egyetemeken bőven).
Ezenkívül pesten már alapból mindenben hátrány az hoyg vidékről jössz fel. Sokszor sokkal drágább minden (főleg kelet Mo-hoz képest), teljesen új környezet, újfajta emberek, sokszor órákat utazni albiból/koliból mire beérsz egyetemre, mindent megszokni stb
Vidéken is vannak erős orvosi egyetemek, és ott a város "klímája" is sokkal könnyebb egy vidéki embernek.
Ezenkívül olcsóbb minden, nincsenek távolságok, családiasabb a hangulat.
Az orvosi egyetem pedig mindenütt orvosi egyetem, még ha a SOTE a legnehezebb közülük, akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!