Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit csináljak, hogy színkitűnő...

Mit csináljak, hogy színkitűnő legyek? Mit csináljak hetedikbe és hogyan tanuljak? Ti színkitűnők, hogy tanultok?

Figyelt kérdés
2012. jún. 12. 15:46
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
Minden órára kell tanulni, akkor is, ha tudod, hogy nem lesz dolgozat. Ilyenkor, főleg hetedikben, maximum 10 perc alatt meglehet tanulni az anyagot. Ennyi a titok.
2012. jún. 12. 16:15
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Én annyival meg tudtam csinálni, hogy minden órán odafigyelte, és igyekeztem keveset hiányozni. Így az otthoni tanulás minimálisra csökkent (értsd: 20 perc alatt megcsináltam az írásbelit, és azzal kész). Dolgozatokra meg tanultam (vagy nem, de így is kitűnő lettem).
2012. jún. 12. 17:39
 3/5 anonim ***** válasza:
60%
nem kell annyira komolyan venni még ilyen kis korba. én úgy 17 éves koromig le se szartam a tanulást. persze órákon figyeltem, de otthon sose tanultam, max dolgozatok előtt. így is 4es 5ös voltam mindenből. mostanra már matematikus vagyok és másoddiplomaként végzős vegyész. amíg gyerek vagy, addig foglalkozz mással, lesz épp elég tanulnivalód az egyetemen.
2012. jún. 12. 21:21
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj órán.

Tanulj meg jegyzetelni: legyen áttekinthető, értelmes órai vázlatod, használhatsz színeket, nyilacskákat, rövidítéseket, ahogy neked jobb.

A leckét mindig írd meg, ez pl. mateknál nagyon-nagyon fontos, de másnál is kell a gyakorlás, plusz ha el kell olvasni valamit, akkor olvasd el, kötelezőknél ne csak rövidítettet.

Ha feleltetős a tanár, akkor tanulj minden órára, ha nem, akkor elég ha átolvasod a múlt órait előző este vagy végső esetben szünetben. Így valami fogalmad lesz az anyagról, érteni fogod az adott órát, és így könnyebb megtanulni.Ha hiányoztál, minél előbb pótold be, különben nem fogod érteni az adott órát.

Nagyon lényeges, hogy próbáld megérteni az anyagot, szinte mindenben lehet találni logikát.

Dolgozatok előtt hagyj magadnak időt, ne utolsó este akarj megtanulni mindent. A tanulási módszer nagyon fontos, ezt mindenkinek ki kell tapasztalni, neki mi a legjobb. Én pl. a megértős tárgyakat (reál) csak elolvasom, a tanulósabbakat (pl. töri) meg felolvasom és elmondom magamnak, de más kijegyzeteli vagy leírja még párszor a vázlatot, vagy kiemeli színessel (ez sokaknak segít), felveszi az mp3-ra és visszahallgatja, stb.

Reál tárgyaknál tanulás mellett gyakorolni is kell, ha nem megy úgy, ahogy kéne. Nézd végig a feladatokat, amiket addig megcsináltatok, majd egy-kettőt csinálj meg próbaképpen. Ha megy, és úgy érzed, tudod, érted, kijött a megoldás, akkor rendben van, ha nem, megnézed mi nem világos. Ha nem tudod az elméletet, megtanulod, ha tudod, csak a feladat nem megy, akkor bizony gyakorolni kell.

Ez volt eddig az elmélet, de szerintem nincs ember, aki ezt minden tárgyból, mindig így csinálná, én legalábbis biztos nem, pedig eddig 11 évből egyszer nem voltam kitűnő (1 négyessel). Persze törekedj ezekre, de nem kell kétségbeesni, ha kapsz egy rossz jegyet, ki lehet javítani. Mindenkivel előfordul, hogy nem tanul, csak szerencse kérdése, hogy aznap épp felel-e vagy ír-e valamiből (amúgy ezért figyelj órán, mert akkor legalább kb. tudni fogod - hetedikben legalábbis biztos).

Tapasztald ki magadnak, mikor és hogy szeretsz tanulni, én pl. mindent az utolsó pillanatra hagyok (ezt nem ajánlom, max ha nagyon lelkiismeretes vagy, és később fekszel le/felkelsz korábban hogy megtanuld), vagyis utolsó este vagy vészhelyzetben aznap reggel szoktam tanulni, de valaki délután szeret, más kipihenten, hétvégén tud jobban koncentrálni. Plusz gondolkozz el, mi az erősséged, miben kell jobban hajtanod? Tanulni tudsz jobban, vagy inkább megérted a dolgokat és kitalálod?

Hoppá, picit sokat írtam, de akartam is írni, hogy olvass sokat, mert akkor gyorsabban fog menni, ami hatalmas előny mind tanulásnál, mind a kötelező olvasmányoknál (tapasztalat ;))

2012. jún. 13. 19:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Figyelj oda órán, és ne beszélgess. Hidd el, ez nagyon sokat segít, és legalább nem kell otthon pluszba tanulni.

Én most leszek végzős, mindig kitűnő voltam. Igazából csak a magolós tantárgyakra tanultam pl. töri, társadalomföldrajz, filozófia, média; de még ezekben is a logikát kerestem. A többire nem volt szükség tanulni, hiszen megtaláltam bennük az ésszerűséget :) Ennyi a titok nyitja. De aki nem nyitott minden tantárgy felé, akkor nem akarásnak nyögés a vége...akkor ha állandóan tanulnod kell, rád fogják, hogy stréber vagy!

2012. jún. 18. 15:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!