Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Létezik ilyen egyetemi/főiskol...

Létezik ilyen egyetemi/főiskolai kar?

Figyelt kérdés

Jövőre leszek 11-es és már 2 éve elképesztően érdekel a buddhizmus. Elolvastam már egy pár könyvet ezzel kapcsolatban, így mondhatni, hogy tudok róla pár dolgot. Idén pár hónapja döntöttem úgy, hogy az életem a buddhizmusnak szeretném adni, vagyis beállni egy tibeti buddhista szerzetesrendbe.

Szüleim megértőek voltak, amikor mondtam nekik, de kikötötték, hogy csak akkor finanszírozzák a kiköltözésem, ha szerzek minimum 1 diplomát. Na már most, ha ez így alakult akkor szeretném összekötni a kellemest a hasznossal és a buddhizmusról tanulni főiskolán vagy egyetemen. Létezik ilyen kar valamelyik magyarországi egyetemen?

2012. jún. 16. 15:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom minek a diploma, ha egy tibeti szerzetesrendbe akarsz menni. :D

De ezt találtam guglival 5 másodperc alatt:

[link]

[link]

2012. jún. 16. 15:58
 2/6 anonim ***** válasza:
2012. jún. 16. 15:58
 3/6 A kérdező kommentje:
Én sem értem. Szüleim akarják mindenáron... Köszönöm szépen! :)
2012. jún. 16. 16:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Buddhista Teológiai Főiskola
2012. jún. 16. 16:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem azért forszírozzák a szüleid a diplomát, hogy hátha, miközben új ismeretekre teszel szert, ez a valami új megtetszik, és mégsem mész Tibetbe.
2012. jún. 16. 17:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Tibetbe nehezen fog menni, lévén már jó ideje Kínához tartozik, és finoman szólva nem nézték "jó szemmel" a buddhistákat...

A kérdésre válaszolva, ha ki is szeretnél költözni Nepálba, vagy Indiába, vagy bárhova azon a környéken, mindenképpen a Tan Kapuját (Buddhista Teológiai Főiskola) ajánlom, nem csak azért mert talán az a legautisztikusabb iskola ezen a téren, hanem mert ők tudnak is segíteni kijuttatni téged vmelyik kolostorba.

2012. jún. 17. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!